جشنواره تئاتر معلولان در کرمان فرصتی برای نمایش توانایی ها است
به گزارش هنر شهر، یک هنرمند معلول اظهار داشت: حضور در جشنواره تئاتر معلولان در کرمان فرصتی مناسب برای نشان دادن توانایی ها است.
محمد زارع زاده، هنرمند معلول جسمی حرکتی یزدی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ی حضورش در جشنواره منطقه ای تئاتر معلولان در کرمان اظهار داشت: چون خودم یک معلول هستم همیشه دغدغه ام این بوده که چرا فرد معلول نباید توانایی هایش را نشان دهد؛ حضور در جشنواره برای من همانند یک پل است که فرد معلول را با جامعه مرتبط می کند.
وی اضافه کرد: وقتی فراخوان جشنواره را دیدم و به درخواست مدرس و هنرمند شهرم که گفتند توانایی هایت را به چالش بکش، وارد این جشنواره شدم.
این هنرمند معلول درباره ی نمایش خود با عنوان «پاپیون قرمز» که در این جشنواره ارائه شد، اظهار داشت: پاپیون قرمز نشان دهنده امیدواری و زندگی در اوج سختی ها و ناملایمات روزمره فرد معلول است؛ به خصوص در ابراز احساسات که همیشه من متهم می شوم که احساس ندارم، در صورتیکه بسیار به موضوعات مختلف حساس هستم.
وی درباره ی تأثیر جشنواره ها بر شناسایی استعدادهای هنری معلولین و ایجاد ارتباط میان هنرمندان اظهار داشت: جشنواره ها می توانند موجب شناسایی استعدادهای هنری شوند و من بارها ناشناخته بودم، اما با حضور در این جشنواره ها توانستم استعدادم را نشان دهم و دوستی های عمیقی میان هنرمندان به وجود آورده ام.
زارع زاده، با اشاره به مشکلاتی که افراد معلول در حوزه هنر با آن مواجهند، اظهار داشت: نخستین قدم برای پشتیبانی از هنرمندان معلول این است که شرایط حضور آنها در حوزه های هنری فراهم گردد، بیشتر پلاتوها و محلهای هنری دسترسی مناسبی برای افراد معلول ندارند. بعلاوه، نحوه برخورد با افراد معلول در نگاه اول برای ورود به هنر بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: در مدرسه، معلمان هنر به نقاشی های من نمرات پایینی می دادند و این موجب می شد نفرت من از هنر بیشتر شود، اما چون خودم هنر را دوست داشتم، آنرا رها نکردم.
وی با اعلان اینکه جشنواره ها موجب ایجاد دوستی ها و ارتباطات هنری می شوند که می تواند منجر به تولید آثار فاخر شود اشاره کرد: همین طور هماهنگی بین دستگاهها مانند فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و بهزیستی می تواند فرصت های بیشتری برای معلولین در حوزه هنر بوجود آورد.
زارع زاده، در پاسخ به این پرسش که تئاتر چگونه می تواند در ارتقای آگاهی عمومی مؤثر باشد، اظهار داشت: تئاتر رسانه زنده دنیاست که می تواند دغدغه های فردی و اجتماعی را بیان کند، حتی با زبان بی زبانی و سکوت می توان در تئاتر فریاد زد.
وی همین طور به اهمیت رسانه ها در تغییر نگرش جامعه نسبت به هنرمندان معلول اشاره نمود و افزود: رسانه ها باید بیشتر با معلولین تعامل داشته باشند و در معرفی آنان دقت کنند، من یادم می آید در نخستین جشنواره طراحی گرافیک، یک خبرنگار از شبکه خبر با من مصاحبه کرد و چون من نتوانستم به خوبی صحبت کنم، او به من اظهار داشت که این فرد نمی تواند صحبت کند و از دستیارش خواست که مصاحبه را پاک کند.
وی اضافه کرد: رسانه ها باید با دقت و احترام بیشتری با معلولان برخورد کنند تا فرهنگ سازی در جامعه صورت گیرد.
زارع زاده افزود: نخستین گام برای پشتیبانی از معلولان در هنر، ایجاد شرایط مناسب برای حضور آنهاست و من از آنهایی که کمک می کنند تا معلولین نیز همچون هنرمندان سالم به نمایش توانایی هایشان پرداخته و خودی نشان دهند، تشکر می کنم.
گفتنی است ششمین جشنواره منطقه ای تئاتر افراد دارای معلولیت «کویر» با حضور استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، یزد و کرمان از بیستم تا بیست و سوم آذر ماه در شهر کرمان درحال برگزاری می باشد.
منبع: هنر شهر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب