در گزارش هنر شهر مطرح شد؛

ژیک از روزبه ایرانی می گوید

ژیک از روزبه ایرانی می گوید به گزارش هنر شهر، ناصر علاقبندان کارگردان نمایش ژیک ضمن اشاره به خصوصیت های این اثر نمایشی که در رابطه با بخش هایی از زندگی سلمان پارسی است، راه کار برای برون رفت از فضای دوقطبی را فعالیت فرهنگی و هنری دانست.


ناصر علاقبندان نویسنده و کارگران نمایش «ژیک» که اخیرا اجرای خویش را در تماشاخانه سنگلج شروع کرده است در رابطه با روی صحنه بردن این اثر نمایشی به خبرنگار مهر اظهار داشت: این نمایش در رابطه با هنرمند جوانی است که از این که امروز در ایران و جهان یک جنگ بی آتش و تفنگ به راه افتاده و همواره درحال گسترده تر شدن است، ابراز نگرانی و حیرانی می کند و با مخاطبان نمایش تحقیق و بررسی را که انجام داده به اشتراک می گذارد. نتیجه بررسی های تاریخی این هنرمند او را به این نتیجه رسانده که از قدیم در ایران از نظر پرداختن به هنر دستمان خیلی پر بوده است و از زمان اشکانیان دوره گردهایی به نام گوسان بوده اند که با سفرهای مختلف به نقاط مختلف، نمایش هایی را اجرا می کردند بشکلی که گوسان ها را میتوان پدر هنر نمایش نه فقط در ایران بلکه در همه جای دنیا نامید که امروزه آنها را نقال می نامند.
وی افزود: این گوسان در تخیلات هنرمند جوان او را با قهرمانی آشنا می کند که ۲۰ سال حاکم مدائن بوده است و سلمان پارسی یا همان روزبه ایرانی نام دارد. او با کمک گوسان در لباس نقالی فرو می رود و بخش هایی از زندگی سلمان پارسی را نقالی می کند که از تولدش آغاز تا حضورش در آتشگاه و آموختن مراتب مختلف علمی گرفته تا قضیه فرار و به برده گرفته شدنش و در نهایت خریداری اش توسط رسول اکرم (ص) و پیشنهاد حفر خندق در جنگ احزاب را به تصویر می کشد. وقتی این نخبه ایرانی پیشنهاد حفر خندق را مطرح می دهد در واقع اسلام نجات پیدا می کند چونکه ۱۰ هزار سپاه کفر در مقابل سپاه محدود اسلام شکست می خورد. حرف اصلی ما در این نمایش اینست که میتوان با کار هنر و حتی استفاده درست از فضای مجازی حرف درست را به زبان آورد. چون ما ابزار و سلاحش را که همان هنر است در اختیار داریم همان هنری که توسط افرادی چون سلمان رواج یافته بشکلی که هم اسلام را آغشته به ایران و هم ایران را آغشته به اسلام کرده است. این هنرمند ضمن اشاره به این که سه ماه برای آماده سازی این نمایش تمرین داشته اند، بیان نمود: نمایش «ژیک» اثری تک پرسوناژ است که به شیوه نقالی و بازی در بازی داستانش را روایت می کند. همینطور از خصوصیت های مدیا هم در اجرا استفاده شده بشکلی که پرده خوانی توسط نقال از راه ویدئوپروجکشن صورت می گیرد و بخش های مختلف قصه بوسیله ی یک کارتونیست طراحی شده و از راه نمایش روی پرده توسط نقال روایت می شود.
علاقبندان در رابطه با اجرا در تماشاخانه سنگلج توضیح داد: سنگلج سالن بسیار استانداردی است اما از امروزه از نظر جغرافیایی در تهران در مکان مناسبی واقع نشده است و این روزها برای جذب مخاطب با مشکلاتی روبرو شده است اما صحنه قاب عکسی اش مناسب اجرای ما بود و از حضور در این سالن راضی هستیم. این بازیگر و کارگردان تئاتر در انتها صحبت هایش متذکر شد: در شرایط این روزهای جامعه، راه کار برون رفت از دوقطبی که تلاش شده در کشور ایجاد شود کار فرهنگی است. من بعنوان کسی که کار تئاتر می کند گام خودم را در این حوزه برداشتم و هم اکنون منتظرم مردم از هر طیف و سلیقه ای به دیدن نمایش بنشینند تا نقطه تلاقی در تفکرات مخالف و موافق سلمان پارسی ایجاد شود و این تلاقی به یک گفتمان و نتیجه فرهنگی مطلوب برسد. امیدوارم مخاطبان با دیدن این نمایش افکار و عقاید خودشان را به اشتراک گذارند و با هم به گفتمان بنشینند. نمایش «ژیک» به نویسندگی و کارگردانی ناصر علاقبندان با بازی سروش علاقبندان از ۱۱ تا ۲۸ دیماه ساعت ۱۸: ۳۰ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است. در خلاصه داستان نمایش آمده است: نادر عاشق سلمان پارسی و ایران و تاریخ کهن آن است. پس با گوسان، پدر هنر نمایش از ۲ هزار سال پیش تا اینک، همراه شده تا از چند بخش از زندگی سلمان پارسی پرده بردارد.

1401/10/18
13:38:28
0.0 / 5
303
تگهای خبر: بازیگر , تئاتر , تصویر , تماشاخانه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است