هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با تغییرات جدید
هنر شهر: با نمایش آثار در 18 کشور، تمرکز ویژه بر «طوفان الاقصی» و امتیاز نخبگانی برای برگزیدگان، هجدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت به زودی شروع می شود.
جلال غفاری قدیر ـ دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت ـ در آستانه برگزاری این رویداد فرهنگی در گفت و گوی با ایسنا، ضمن اشاره به رویکرد نوین جشنواره در حوزه بین الملل، اهمیت ترویج گفتمان مقاومت در فضای سانسور زده سینمای جهان و تمرکز ویژه بر تقاطع «هنر، رسانه و حقیقت»، از جزییات برنامه های پیش رو سخن گفت.
وی با تاکید بر شعار محوری این دوره یعنی «گفتمان مقاومت، طوفان الاقصی، آزادی قدس شریف» اظهار داشت: در جهانی که رسانه های جریان غالب، حقیقت را قربانی منافع سیاسی می کنند، سینمای مقاومت تلاشی برای روایت فریادهای خاموش شده است. ما می خواهیم با زبان هنر، آن چه را که در واقعیت سانسور می شود، بازتاب دهیم.
بگفته دبیر جشنواره، امسال بالاتر از ۵۰۰ اثر از کشورهای مختلفی چون فلسطین، لبنان، سوریه، عراق، یمن، ونزوئلا، کوبا، ایران و حتی کشورهای غربی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
غفاری تاکید کرد: این تنوع جغرافیایی، نشان داده است که گفتمان مقاومت مرز ندارد. مظلومیت زبان مشترکی دارد که هنرمندان آنرا فهمیده اند. در حقیقت جشنواره فیلم مقاومت بستری برای صدای مشترک آنها است.
اکران هم زمان آثار جشنواره در ۱۸ کشور جهان
وی ادامه داد: در یک اقدام کم سابقه، آثار منتخب این دوره از جشنواره مقرر است در ۱۸ کشور جهان بصورت هم زمان اکران شوند. این اقدام قدمی مهم در راستای دیپلماسی فرهنگی مقاومت است.
دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت تصریح کرد: سینمای مقاومت فقط یک رسانه نیست، بلکه خط مقدم جبهه فرهنگی است. در دورانی که حقیقت تحریف می شود، ما باید روایت گر واقعیت از زاویه دید ملت های تحت ستم باشیم. بدین جهت یکی از محورهای کلیدی این دوره، بازتاب مقاومت مردم فلسطین در جریان عملیات «طوفان الاقصی» است.
بگفته غفاری، این بخش در واکنش به سانسور گسترده رویدادهای اخیر در رسانه های بین المللی طراحی شده تا نگاه انسانی و تاریخی به این مساله داشته باشد.
نوآوری های محتوایی: از هوش مصنوعی تا نقد و روایت مکتوب
وی با معرفی بخش های جدید این دوره از جشنواره اظهار داشت: برای اولین بار، بخش «تولیدات هوش مصنوعی» در جشنواره تعریف شده است. سینمای امروز باید هم پای فناوری حرکت نماید. همین طور بخشهایی مانند «نقد و پژوهش»، «روایت قلم» و «مواد تبلیغی» به جشنواره افزوده شده اند تا تحلیل و تفسیر به عنوان مکمل روایت هنری مورد توجه قرار گیرند.
دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت ضمن اشاره به هماهنگی با بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: یکی از خاصیت های برجسته جشنواره امسال، اعطای امتیاز نخبگانی به برگزیدگان است.
هدف ما شناسایی استعدادهای فرهنگی و هنری و پشتیبانی از آنها در سطوح ملی و راهبردی است. این اقدام می تواند بستری برای رشد نخبگان فرهنگی و حضور فعال تر آنان در عرصه سیاستگذاری فرهنگی کشور فراهم آورد.
اختتامیه در سوم خرداد و تثبیت یک سنت نمادین
در صورتیکه مراسم افتتاحیه جشنواره به زودی و با حضور چهره های شاخص فرهنگی برگزار می شود، دبیر جشنواره اعلام نمود که اختتامیه آن در سوم خرداد، هم زمان با سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار می گردد.
غفاری در اینباره توضیح داد: ۳ خرداد نماد ایستادگی و پیروزی ملت ایران است. از این پس، جشنواره مقاومت هر ساله در این تاریخ به کار خود پایان خواهد داد تا پیوندی عمیق بین مقاومت تاریخی و مبارزات امروز ایجاد شود. همان گونه که خرمشهر آزاد شد، ما به آزادی قدس شریف نیز باور داریم.
تأسیس دبیرخانه دائمی و تثبیت جشنواره در تقویم فرهنگی کشور
وی همین طور از راه اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره فیلم مقاومت آگاهی داد و اضافه کرد: به جهت اینکه سینمای مقاومت به یک جریان پایدار تبدیل گردد، نیازمند ساختار منسجم و مستمر است. این دبیرخانه، محملی برای حمایت مداوم از فیلم سازان و روایت گران جبهه حقیقت خواهد بود.
غفاری در آخر گفت و گوی خود، با دعوت از همه فیلم سازان، نویسندگان، محققان و فعالان فرهنگی جهت شرکت در این جشنواره به مثابه یک حرکت جهانی تصریح کرد: سینما امروز مهم ترین سلاح ما در مقابل تحریف حقیقت است. جشنواره فیلم مقاومت، سنگر مشترک هنرمندانی از سرتاسر جهان است که برای دفاع از مظلومیت، تصویر خلق می کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب