مجاهدت شهید نیلفروشان از نوجوانی تا شهادت

مجاهدت شهید نیلفروشان از نوجوانی تا شهادت به گزارش هنر شهر، شهید «عباس نیلفروشان» معاون عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که به همراه شهید «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان، شامگاه جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ در لبنان به شهادت رسید، در طول عمر بافضیلت خویش به مجاهدت های گوناگونی در دفاع مقدس، مقابله با داعش و گروهک های تجزیه طلب و رژیم صهیونیستی پرداخته و در این راه از جانب ایالات متحده آمریکا تحریم هم شده بود، نشان دهنده ی روحیه ی مقاومت در این شهید بزرگوار است و شهادت خویش را به دست شیطانی ترین جنس بشر پیشبینی کرده بود.


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سردار سرتیپ پاسدار شهید «عباس نیلفروشان» از فرماندهان پیشکسوت و جانبازان سرافراز دفاع مقدس و مستشار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که شامگاه ششم مهر ۱۴۰۳ در حمله تروریستی رژیم بی رحم صهیونی به منطقه ی ضاحیه بیروت لبنان و در عملیات ترور شهید سیدحسن نصرالله(ره) به همرزمان شهیدش پیوست.
در این راستا، روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در اطلاعیه ای اعلام نمود که با همت و تلاشهای شبانه روزی گروه جست وجوی پیکرهای مطهر شهدای جنایت ۶ مهرماه رژیم خون آشام صهیونیستی در ضاحیه بیروت، پیکر سردار رشید و اندیشمند سرلشکر پاسدار شهید عباس نیلفروشان مستشار عالی نظامی جمهوری اسلامی ایران که همراه با سید مقاومت آیت الله سیدحسن نصرالله دبیرکل سرافراز حزب الله لبنان به شهادت رسیده بود، پیدا شده است و پیکر این شهید بزرگوار روز دوشنبه ۲۳ مهر بعد از مراسم خاکسپاری و طواف در شهر های نجف، کربلا و مشهد، وارد تهران شده و در روز سه شنبه ۲۴ مهر ساعت ۹ بامداد مراسم خاکسپاری در میدان امام حسین(ع) تهران انجام خواهد شد. مراسم وداع هم روز چهارشنبه ۲۵ مهر در اصفهان و آیین خاک سپاری بعد ازظهر روز پنجشبه ۲۶مهر در اصفهان برگزار می شود.
شهید نیلفروشان، همواره در صف مقدم پشتیبانی از جریان مقاومت در مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی و دیگر دشمنان منطقه ای بوده است. وی همینطور بعنوان یک فرمانده استراتژیک، نقش بسزایی در هماهنگی بین نیروهای مقاومت در سرتاسر منطقه ایفا کرده است. نیلفروشان با پایبندی به اصول انقلاب اسلامی و دفاع از حقوق ملت های مظلوم منطقه، همچون مردم فلسطین و لبنان، همواره بر اهمیت مبارزه با ظلم و استکبار جهانی تاکید کرده است.
از معاونت عملیات لشکر نجف تا معاونت عملیات سپاه پاسداران
شهید عباس نیلفروشان متولد سال ۱۳۴۵ در اصفهان است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در حالیکه نوجوان بود، در مبارزات ضدطاغوت حضور قابل ملاحظه ای داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی بعنوان یک بسیجی جان برکف و همیشه در صحنه بود و بعدها به افتخار پاسداری سپاه هم نایل آمد. اولین حضور جهادی اش در نبردهای کردستان در رکاب شهید چمران بود و سپس به صورت مستمر در ۸ سال دفاع مقدس حضور داشت.
از ۱۳ سالگی در نبردهای مختلف حضور داشت و تقریبا هر ۴۰ روز یک مرتبه به خانواده سر می زد و همیشه مشتاق حضور در جبهه ها بود. چندین بار در عملیات های مختلف، زخمی و در بیمارستان بستری شد. در طول هشت سال دفاع مقدس در لشکر ۱۴ امام حسین(ع) و لشکر ۸ زرهی نجف اشرف در مسئولیت های مختلف نقش ایفا کرد. ابتدا کار خویش را با فرماندهی دسته در لشکر ۱۴ امام حسین(ع) شروع می کند و تا سال ۱۳۶۲ در این لشکر می ماند. سپس به لشکر ۸ نجف اشرف می رود و همرزم شهید احمد کاظمی می شود.
شهید «عباس نیلفروشان» با پایان دفاع مقدس، مسئولیت عملیات لشکر ۸ نجف اشرف را بر عهده می گیرد. از سال ۱۳۸۴ به نیروی زمینی سپاه می رود و از سال ۸۴ تا ۸۶ معاونت عملیات نیروی زمینی سپاه را عهده دار می شود؛ بعد از آن در دو مقطع بعنوان مسئول عملیات سپاه در لبنان ایفای نقش می کند و بعد از آن برای دوره ای، فرماندهی دانشگاه و فرماندهی ستاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر عهده می گیرد، اما بعد از مدتی به معاونت عملیات کل سپاه می رود و جانشین معاون عملیات می شود.
نیلفروشان پس از اتمام جنگ، تحصیل خویش را ادامه داد و با مدرک دکتری مدیریت استراتژیک از دانشگاه امام حسین(ع)، در همین دانشگاه با رتبه ی دانشیاری از اعضای هیأت علمی بود و در دانشگاه عالی دفاع ملی و دانشگاه امام حسین(ع) هم تدریس می کرد. او همینطور نویسنده کتاب های «بالامبو»، «دکترین جنگ های نوظهور»، «دکترین نظامی با رویکرد جنگ ناهمگون» و «دفاع در اندیشه امام خمینی(ره)» بود.
تحریم شهید نیلفروشان از جانب وزارت امور خارجه آمریکا
وزارت خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا ۲۶ اکتبر ۲۰۲۲ در اقدامی مشترک ۱۴ تن از مقام های کشوری و لشکری و سه نهاد جمهوری اسلامی همچون عباس نیلفروشان را به سبب مقابله با اغتشاشگران و عوامل ضدامنیتی همچون در استان سیستان و بلوچستان تحریم کردند، که نشان دهنده ی مجاهدت های این سردار شهید در تمامی عرصه های امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج از کشور بوده است.
با ایجاد قرارگاه مرکزی امام حسین(ع)، شهید نیلفروشان با حفظ سمت، جانشینی فرمانده کل سپاه در قرارگاه امام حسین(ع) را به عهده می گیرد و بعد از انتصاب سردار سلامی به فرماندهی کل سپاه، سردار عباس نیلفروشان از تیر سال ۱۳۹۸ به سمت معاونت عملیات کل سپاه منصوب می شود. بعد از شهادت سردار زاهدی در ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ در جریان حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، بعنوان فرمانده سپاه در قسمت لبنان انتخاب شد.
شهید عباس نیلفروشان در سالهای اخیر در کنار شهید سیدحسن نصرالله و فرماندهان و مجاهدان حزب الله لبنان، برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین جنگید و حدود هفت سال در لبنان فرماندهی عملیات های مختلف را بر عهده داشت.
سردار نیلفروشان به سبب تجارب گسترده اش در میدان های نبرد و تلاشهای مستمر برای پشتیبانی از محور مقاومت بخصوص حزب الله لبنان و گروههای مقاومت فلسطینی، بعنوان یکی از شخصیت های کلیدی در پشتیبانی از آرمان های مقاومت شناخته می شود. حضور فعالش در برنامه ریزی های نظامی و دیپلماتیک به جبهه مقاومت کمک کرد تا در مقابل تهدیدات مستمر رژیم صهیونیستی و دیگر نیروهای متجاوز، توانایی خویش را افزایش دهد.
شهید نیلفروشان، استراتژیست یگان های عملیاتی حزب الله لبنان
شهید نیلفروشان بعنوان یک فرمانده استراتژیست، نقش بسزایی در هماهنگی بین نیروهای مقاومت در سرتاسر منطقه داشت و محبوبیت و احترام بالایی در بین نیروهای مقاومت به دست آورد.
«حاج مصطفی نیلفروشان» پدر گرامی شهید نیلفروشان خاطرنشان کرده است: «عباس اعتقاد زیادی به ولایت، امام و رهبری داشت و همه عمر خویش را در میدان جنگ برای دفاع از مظلومان سپری نمود.»
«سیدمحمد طاهری» از خبرنگاران حوزه دفاع و امنیت از ارتباط عمیق و مستمرِ شهید نیلفروشان با محور مقاومت و نقش کلیدی اش در پشتیبانی از مقاومت می گوید: «پس از شهادت سردار زاهدی و درخواست مستقیم سیدحسن نصرالله، ایشان به لبنان بازگشت و مسئولیت عملیات را برعهده گرفت. ارتباط ایشان با جبهه مقاومت، بخصوص حزب الله لبنان، عمیق و مستمر بود، حتی در دفتر او تعداد تقدیرنامه هایی که از حزب الله داشت، بیشتر از جمهوری اسلامی بود که این خود نشان دهنده ی تأثیرگذاری و نقش کلیدی وی در پشتیبانی از مقاومت بود.»
سردار نیلفروشان نقش محوری در تشکیل یگان زرهی حزب الله لبنان داشت. به گفته‌ی سیدمحمد طاهری، «یکی از نکات برجسته در کارنامه ایشان، نقش محوری اش در تشکیل یگان های ضدزره حزب الله و یگان رضوان بود. این یگان ها که به صورت مستقیم در مقابله با رژیم صهیونیستی نقش ایفا می کردند، بخشی از توانمندی حزب الله در جنگ های ناهمتراز به شمار می رفتند. سردار نیلفروشان یکی از نظریه پرداز های این یگان ها بود و با عنایت به شناخت عمیقی که از ظرفیتهای مقاومت و همینطور دشمن صهیونیستی داشت، توانست این یگان ها را به یکی از عوامل کلیدی در استراتژی مقابله با اسرائیل تبدیل کند.»
فرزند شهید نیلفروشان: پدرم گفت در جنگ با داعش شهید نمی شوم
«علی نیلفروشان» فرزند شهید عباس نیلفروشان بعد از اعلام پیدا شدن پیکر این شهید عزیز، طی گفت و گویی اظهار نمود: « الحمدلله پیکر پدرم پیدا شد، از اینکه پیکر پدرم پیدا شد خوشحال هستیم، اگر پیکر پدرم پیدا هم نمی شد راضی به رضای خدا بودیم. از زمانیکه بچه بودیم، مساله فلسطین و قدس از دغدغه های پدرم بود. همیشه مساله فلسطین و قدس را جزء اساسی ترین مسائل شان می دانستند؛ این را همیشه می گفتند.»
وی ادامه داد: «پدرم از ۶ سالگی آرزو داشتند رژیم صهیونیستی را نابود کنند. علاقه داشتند در همین راه هم شهید بشوند. وقتی در جنگ داعش بودند، نگران ایشان بودیم. ایشان می گفتند، من در جنگ با داعش شهید نمی شوم. پدرم می گفت رژیم صهیونیستی مرا شهید می کند. آرزویش همین بود که در این راه به شهادت برسد و به آرزویش هم رسید. پیکر پدرم در گلستان شهدای اصفهان خاک سپاری خواهد شد، چونکه خودشان خواسته بودند و از قدیم هم می گفتند که می خواستند کنار مزار شهید حاج احمد کاظمی دفن شوند.»
«شهید عباس نیلفروشان» بعد از عمری مجاهدت در جبهه های حق ضد باطل در سالهای دفاع مقدس، مقابله با گروه تروریستی و تکفیری داعش و تلاشهای مضاعف در محور مقاومت ضد رژیم غاصب صهیونیستی، بعد از دستاوردهای فراوان به شهادت رسید تا مانند «شهید سیدحسن نصرالله» و سایر شهدای «محور مقاومت»، با خون خود افقی تاریک را برای رژیم غاصب اسرائیل رقم بزنند.
روحشان شاد و راهشان پُررهرو باد.




منبع:

1403/07/23
08:04:05
0.0 / 5
64
تگهای خبر: برنامه , دبیر , فروش , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است