پنجشنبه های مستند در مهر؛

از جامعه یهودی آمریکا چه می دانیم؟

از جامعه یهودی آمریکا چه می دانیم؟ به گزارش هنر شهر، مستند اسرائیلیسم نحوه آموزش و نمایش نزاع اسرائیل و فلسطین در مؤسسات یهودی آمریکا را زیر ذره بین می برد و از نگاه دو جوان یهودی به یک شکاف هویتی مهم می پردازد.


ابوالفضل خسروجردی مسئول تأمین محتوای عماریار که اخیرا مستند «اسرائیلیسم» را ترجمه و روی این پلت فرم قرار داده است در ارتباط با جزئیات این مستند و ورود آن به ایران به خبرنگار مهر اظهار نمود: «عماریار» با شبکه ای از تولیدکنندگان و تأمین کنندگان محتوای مردمی و سازمانی همکاری می کند که آنها رصد و معرفی آثار به عماریار را در برنامه همکاری دارند. علاوه بر تأمین کنندگان، مخاطبان عماریار هم دغدغه معرفی آثار خوب به ما را دارند. یکی از مخاطبان که اتفاقا مترجم زبان انگلیسی هم است، در رصدهای خودش به این مستند رسید و آنرا به عماریار معرفی نمود. عماریار هم با عنایت به ظرفیت قابل توجه این مستند، وارد فرایند همکاری در ترجمه با وی شد و در نهایت کار آماده پخش گردید. وی در ارتباط با شرایط تولید و داستان مستند، اظهار داشت: «اسرائیلیسم» نحوه آموزش و نمایش نزاع اسرائیل و فلسطین در مؤسسات یهودی آمریکا را بررسی می کند. این مستند انتقادی است به رفتار اسرائیل با فلسطینیان و آموزش هایی که در جامعه یهودی آمریکا عرضه می شود؛ ماجرای این مستند، در رابطه با چند و چون آموزش های مراکز یهودی به جوانان و نوجوانان یهودی در آمریکا است، به صورتی که خروجی این آموزش ها تربیت اشخاصی است که باور دارند کسی یهودی واقعی است که طرفدار اسرائیل باشد. وی ادامه داد: اما گاهی همه آنهایی که تحت این آموزش ها قرار می گیرند، به خروجی مورد نظر طراحان این مراکز آموزشی نمی رسند و با وجود این که این آموزش ها را دریافت کرده اند، مخالف این باور هستند. حالا ۲ نفر از این جوانان، سوژه بررسی و روایت این مستند شده اند. دو یهودی جوان آمریکایی با نامهای «سیمون زیمرمن» و «ایتان» که با این باور بزرگ شده اند که باید به هر قیمتی از دولت اسرائیل دفاع کنند. ایتان به ارتش اسرائیل می پیوندد و سیمون در میدان نبردی دیگر، یعنی دانشگاه های آمریکا از اسرائیل حمایت می کند.
خسروجردی در ادامه اظهار داشت: این دو وقتی با چشمان خود شاهد بدرفتاری اسرائیل با مردم فلسطین شدند، وحشت زده و دل شکسته می شوند. آنها به جنبش یهودیان جوان آمریکایی می پیوندند که با نسل قدیمی بر سر محوریت اسرائیل در یهودیت آمریکایی مبارزه می کند و خواهان آزادی برای مردم فلسطین هستند. داستان های آنها شکاف نسلی در جامعه یهودی آمریکا را آشکار می کند، چونکه یهودیان جوان بیشتری روایت هایی را که کنیسه ها و معلمان مدارس عبری در کودکی به آنها آموخته اند، زیر سوال می برند. وی ضمن اشاره به اینکه عوامل این مستند از یهودیان بیدار شده آمریکا هستند، خاطرنشان کرد: ارین الکسمن یک فیلمساز یهودی است که در سامرویل ماساچوست مستقر است. «اسرائیلیسم» نخستین تجربه کارگردانی اوست. ارین و سام آیلرتسن، شرکت تولید فیلم غیرانتفاعی «تیکون اولام» را تأسیس کرده اند که بر مستندسازی تمرکز دارد. علاوه بر «اسرائیلیسم»، اکسلمن هم اکنون مشغول تهیه مستند بلند «نسل توافق سبز جدید» است. سام آیلرتسن هم پیش از «اسرائیلیسم» که نخستین تجربه کارگردانی اوست، یک دهه بعنوان فیلمبردار و تدوینگر در پروژه های داستانی و مستند کار کرده است. وی همینطور درحال کارگردانی مستند «نسل توافق سبز جدید» است که جنبش اقلیمی جوانان را دنبال می کند. این فعال عرصه مستند ضمن اشاره به روایت جدیدی که در این مستند عرضه می شود، مطرح کرد: در این اثر با یک روایت جدید از مساله رژیم صهیونیستی و فلسطین روبه رو هستیم. کارگردان سراغ خود جامعه یهودیان آمریکا رفته و نگاه آنها به اسرائیل را به بحث گذاشته است. مستندساز آغاز به روایت ماجراهایی کرده که شاید برای یهودیان تازه نباشد اما برای دیگران کاملا جدید و آگاهی دهنده است. همین ورود به مساله فلسطین از زاویه جدید را میتوان مزیت ویژه مستند دانست.

وی اضافه کرد: این مستند در سال ۲۰۲۳ با مدت زمان یک ساعت و ۲۴ دقیقه ساخته شده است اما با جذابیت های تصویری و روایی که درون خود دارد، برای بیننده به هیچ وجه خسته کننده نیست. «اسرائیلیسم» در کشور آمریکا با استقبال جوانان روبه رو شده است و علاوه بر آمریکا در بعضی کشورهای دیگر مانند کانادا هم اکران شده است. جالب است که این مستند در جشنواره های فیلم مستند هم خوش درخشیده و جوایزی را کسب کرده است؛ اکران این فیلم در دانشگاه ها به رغم فشارهای لابی های صهیونیست با موفقیت به انجام رسیده است و شاید خیزش دانشجویان و دانشگاه های آمریکا پس از طوفان الاقصی را بتوان نتایج ساخت چنین تولیداتی دانست. بعنوان نمونه صهیونیست ها تلاش کردند از اکران این فیلم در مراکز دانشگاهی مانند کالج هانتر، دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه ییل کانادا و... جلوگیری نمایند اما با سماجت دانشجویان به هدف خود نرسیدند.
وی در انتها صحبت هایش متذکر شد: مستند «اسرائیلیسم» شکاف نسلی بر سر هویت یهودی و دیدگاه های درحال تکامل جوانان آمریکایی در رابطه با رژیم صهیونیستی را به تصویر می کشد. در این اثر با یک روایت جدید از مساله رژیم صهیونیستی و فلسطین روبه رو هستیم. کارگردان سراغ خود یهودیان آمریکا رفته و نگاه آنها به اسرائیل را به بحث گذاشته است و به واسطه تازگی روایت و زاویه نگاه جدید، با استقبال قابل توجه مخاطب آمریکایی همراه بوده اما مخاطب ایرانی خیلی کمتر آنرا شنیده است. به نظر ما، فضای رسانه ای در ایران نیازمند اینست که نگاه های جدید و روایتهای دست اول از مساله فلسطین به شکل جدی در آن مطرح شود. این مستند نشان داده است که اشغالگری رژیم صهونیستی فقط مورد اعتراض و مخالفت ایران و مسلمانان و حتی مردم دیگر کشورها نیست. خود یهودیان آمریکایی هم حرف های زیادی برای گفتن در این حوزه دارند.


منبع:

1403/06/01
11:21:23
0.0 / 5
177
تگهای خبر: آموزش , برنامه , تصویر , جشن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است