در نشست تخصصی برگزاری رویدادها در بناها و محوطه های باستانی مطرح شد
تخت جمشید صدقه نمی خواهد!
به گزارش هنر شهر، صاحبنظرانی در حوزه دیرینه شناسی و میراث فرهنگی مدعی شدند از ۱۲ میلیارد تومان درآمد کنسرتی که به تازگی در «تخت جمشید» برگزار شده، مقرر است حدود یک میلیارد تومان عاید این میراث جهانی شود. آنها معتقدند تخت جمشید برای ایران، مثل اهرام ثلاثه برای مصر است و این ادعا که هدف کنسرت معرفی تخت جمشید بوده، بی مفهوم و غلط است، چون شهرت این بنا خیلی بیشتر از خواننده و هنرمند است و تخت جمشید به صدقه آنها نیازی ندارد.
به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا، بیشتر از یک ماه از برگزاری کنسرت علیرضا قربانی در تخت جمشید گذشته و درحالی که مسؤلان میراث فرهنگی معتقدند با صدور مجوز برگزاری کنسرت در محوطه این میراث جهانی، یک تابوشکنی اتفاق افتاده است و برگزارکنندگان کنسرتهای موسیقی با استقبال از این اقدام، آنرا «فتح باب» توصیف کرده اند اما خیلی از باستان شناسان و کارشناسان میراث فرهنگی همچنان نظرات مخالف و متفاوتی دارند. آنها هنوز منتظرند وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نتیجه مطالعات صوت سنجی و گزارش دقیق و کارشناسی از پایش وضعیت تخت جمشید، قبل و پس از اجرای کنسرت را عرضه نماید.
حالا در حالی که از برگزاری یک کنسرت دیگر در تخت جمشید اطلاع داده شده است، صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی (که زیرمجموعه ای از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است) نشستی با عنوان «فرصت ها و چالش های برگزاری رویدادهای فرهنگی در بناهای تاریخی و محوطه های باستانی» و با حضور رضا سامه ـ مدیرکل امور پایگاه های میراث ملی و جهانی ـ، کامیار عبدی ـ دیرینه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ـ و سیداحمد محیط طباطبایی ـ رئیس ایکوم ایران (کمیته ملی موزه ها) برگزار کرد تا به بررسی این مورد بپردازد.
شهاب طلائی، مدیر عامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در این جلسه که در عمارت مسعودیه برگزار شد، اظهار داشت: به تازگی شاهد برگزاری کنسرت موسیقی سنتی در تخت جمشید بعنوان یک پایگاه جهانی میراث فرهنگی بودیم و این مورد با اختلاف نظر خیلی از بزرگان و دوستداران میراث فرهنگی همراه بود. مبحث برگزاری رویدادهای فرهنگی در بناهای تاریخی و محوطه های باستانی، مساله ای تازه و در شروع راه است و بسته به جنس و تنوع بناها نیازمند برنامه ریزی متفاوت می باشد.
او افزود: ما باید به بهانه های مختلف بتوانیم مردم را به بناهای تاریخی دعوت نماییم، برگزاری این رویدادها می تواند زمینه ساز حضور، آشنایی و انس بیشتر مردم با بناهای تاریخی و میراث فرهنگی شود، البته باید شئون و هویت بنا هم در نظر گرفته شود و صدمه ای به آن وارد نشود.
شهاب طلائی، مدیر عامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی
منبع: honareshahr.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب