پنجشنبه های مستند در مهر؛

اسلحه مادری ماجرای یک عشق مادرانه است

اسلحه مادری ماجرای یک عشق مادرانه است هنر شهر: سیده زهرا موسوی ازغندی کارگردان مستند اسلحه مادری از روند تولید این مستند و مادران قهرمان این سرزمین گفت.


سیده زهرا موسوی ازغندی کارگردان مستند «اسلحه مادری» در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سال ها در مناطق محروم و دور افتاده معلم بوده است، اظهار داشت: من با زنان و مادران در این مناطق زیسته ام، بانوانی که اگر توان پرداختن به آنها وجود داشت، از زندگی هر کدام داستان های شگفت انگیزی از مقاومت و شجاعت و عشق خلق می شد؛ ما خراسانی ها با مسائل و مشکلاتی که در دهه ۸۰ در ارتباط با امنیت مناطق روستایی در خراسان پیش آمد آشنا هستیم و داستان خانواده آشوری در آن منطقه شهرت دارد از همین رو داستان بی بی زهرا را شنیده بودم و بوسیله ارتباط با ارگان های در رابطه با خانواده شهدا توانستم او را پیدا کنم.
این کارگردان مستند، عنوان کرد: «اسلحه مادری» داستان زنی است که برای هدفی بزرگ تلاش می کند، داستان زنی که چتر حمایت و مادرانگی او تنها منحصر به فرزندان خود نیست. او معتقد می باشد راه نجات در ایستادگی، آمادگی، شجاعت و دوست داشتن دیگران است؛ وقتی شجاعت و عشق در وجود یک مادر در هم آمیخته باشد، خانواده در امان می ماند. زنی که در نبود همسر از خانه و فرزندان با سلاح گرم محافظت می کند و سفره نهار و شام وی در کوه گسترانده می شود تا مبارزان احساس کنند در خانه هستند. گاهی خانواده به وسعت تمام روستا و شاید تمام کشور است، گاهی لازم است از خانه بیرون آمده و شبیه مادر شهید قربانعلی آشوری باشیم وی تصریح کرد: عظمت، بی کرانگی و تفکری چنین عمیق می تواند در روستایی دور افتاده جریان داشته باشد و همه ما فرسنگ ها دورتر هم از آن بهره ببریم. گاهی خانواده به وسعت تمام روستا و شاید تمام کشور است، گاهی لازم است از خانه بیرون آمده و شبیه مادر شهید قربانعلی آشوری باشیم. وی ضمن اشاره به اینکه بی بی زهرا همچون یک مادر بالای سر او بوده است، اظهار داشت: پیش از شروع تحقیق و پژوهش تماس گرفتم و خواهش کردم فرصت آشنایی بیشتری را در اختیار من بگذارند و در همین تماس تلفنی آن قدر مهربان و خوش قلب بودند که دلم می خواست همان لحظه حرکت کنم؛ در تماس تلفنی بی بی زهرا و همسر وی به ما گفتند که منتظر ما هستند و نیاز نبود آنها را راضی کنم و با آغوش باز ما را پذیرفتند. حتی پیشنهاد دادند هر وقت راه افتادیم اطلاع دهیم تا برای پذیرایی و ناهار تدارک ببینند، از روز دوم تا اتمام ضبط پروژه بی بی زهرا مثل یک مادر بالای سر من بود و عیب های آشپزی من را گوشزد می کرد.
بی بی زهرا مادرانه من را پذیرفته بود اما تصمیم نداشت با دوربین ارتباط بگیرد از همین رو به نظرم این ارتباط دوستانه بین ما و انتقال آن به مخاطب به روند بازگو کردن قصه کمک می کرد این کارگردان با اشاره به اینکه پژوهش و تحقیق حدود یک ماه طول کشیده و پروژه را در طول یک هفته ضبط کرده است، اظهار داشت: پیش از آن که ضبط را شروع نماییم من متوجه این شدم که بی بی زهرا با من ارتباط خوبی برقرار کرده است و وقتی سایر عوامل حضور نداشتند با من آسان تر بود و بدون تعارف حرف می زد. بی بی زهرا مادرانه من را پذیرفته بود اما تصمیم نداشت با دوربین ارتباط بگیرد از همین رو به نظرم این ارتباط دوستانه بین ما و انتقال آن به مخاطب به روند بازگو کردن قصه کمک می کرد. وی با کنایه به این که ساخت مستند، آن هم در جایی که مستند و مستندساز هیچ اعتبار اجتماعی و رسانه ای ندارند از شروع تا پایان چالش است، اظهار داشت: چیزی که ورای تمام چالش ها و مشکلات من را در این راه مصمم می کند، عشق است؛ عشق در یک گروه منسجم که آمده اند تا واقعیت را تصویر کنند. من از چالش ها چیزی بیش از همفکری و همراهی گروهم به یاد ندارم و این موارد بود که چالش ها را برایم هموار کرد.
او در آخر صحبت هایش مستند «اسلحه مادری» را اینگونه معرفی کرد: بلند شدن، ایستادن، حرکت کردن، نیاز به آموزش و سواد و زیست خاص نمی خواهد، باید مادر باشی، نه مادر فرزندانت که مادر تمام موجوداتی که می بینی، از گربه های ولگرد تا درخت های زردآلو … و من یکی از این مادرها را یافته ام، یکی از خاص ترین هایشان را.


منبع:

1403/01/30
14:12:06
0.0 / 5
272
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , تصویر , كارگردان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است