مرور زندگی شهید عباس کریمی
هنر شهر: عباس کریمی با پوشیدن لباس مبدل و نفوذ به داخل گروهک ها، اطلاعات ارزشمندی برای سپاه تهیه می کرد. در عملیات محمد رسول الله (ص) نیز به عنوان بلدچی، همراه گردان ادغامی ارتش و سپاه حضور داشت.
به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا، عباس کریمی در اول اردیبهشت ۱۳۳۶ در روستای قهرود شهرستان کاشان متولد شد. وی کودکی و دوران نوجوانی را در همان روستا گذراند اما به سبب آنکه آنجا دبیرستان نداشت، برای ادامه تحصیل روانه تهران شد.
او تا سوم دبیرستان در مدرسه دارالفنون، واقع در خیابان ناصرخسرو تحصیل کرد و دیپلم خودرا در رشته نساجی در کاشان گرفت. سپس در سال ۱۳۵۵ به عنوان درجه دار وظیفه در پادگان عباس آباد تهران در قسمت حفاظت اطلاعات ارتش مشغول به خدمت شد.
در بحبوبه انقلاب نیز به صف انقلابیون پیوست و به فرمان امام خمینی (ره) پادگان را ترک کرد. همین طور در بهار ۱۳۵۸ وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و اندکی پس از تشکیل سپاه کاشان همراه سایر پاسداران کاشان، ماموریت صیانت از بیت امام را بر عهده گرفت.
با غائله آفرینی گروهک های ضدانقلاب هم عازم ایرانشهر شد تا در خنثی سازی غائله ابقای نقش کند. وی در اوایل سال ۱۳۵۹، پس از بازگشت از سیستان نیز داوطلبانه به کردستان رفت تا با گروهک های تجزیه طلب مبارزه کند.
او و دوستانش نقش مؤثری در آزادسازی سنندج ایفا کردند. همین طور در بهار ۱۳۵۹ به شهر مریوان اعزام شد و احمد متوسلیان، فرمانده وقت سپاه مریوان او را به عنوان مسئول واحد اطلاعات رزمی سپاه مریوان انتخاب نمود.
عباس کریمی با پوشیدن لباس مبدل و نفوذ به داخل گروهک ها، اطلاعات ارزشمندی برای سپاه تهیه می کرد. در عملیات محمد رسول الله (ص) نیز به عنوان بلدچی، همراه گردان ادغامی ارتش و سپاه حضور داشت. با تشکیل تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص)، عباس کریمی به عنوان مسئول واحد اطلاعات عملیات این تیپ معرفی گردید. وی با جذب افراد کارآمد و همین طور با به کارگیری بلدچی های بومی، به سرعت شناسایی از محور عملیاتی غرب دزفول را در دستور کار خود قرارداد.
در حین اجرای عملیات فتح المبین در نبرد با تانک های دشمن از ناحیه پا به سختی مجروح و به عقب انتقال داده شد، اما بعد از مداوا در تیر ۱۳۶۱ به هم رزمان خود در عملیات رمضان پیوست.
این بار محمدابراهیم همت؛ فرمانده تیپ ۲۷ بود و عباس کریمی باردیگر در پست مسئول واحد اطلاعات عملیات تیپ ۲۷ مشغول به خدمت شد. پس از پایان عملیات رمضان، فرصت کوتاهی برقرار شد تا عباس به کاشان برگردد و مراسم عروسی مختصری بگیرد و شریک زندگی اش را به خانه بیاورد.
او در هریک از عملیات های مسلم بن عقیل (ع)، والفجر مقدماتی، والفجر ۱، والفجر ۳، والفجر ۴ و خیبر، مسئولیت های مختلفی داشت. در عملیات خیبر بود که شهادت فرمانده لشکر ۲۷ او را میراث دار حاج ابراهیم همت کرد و در فاصله اندکی از عملیات خیبر، برمبنای حکم فرمانده کل سپاه، فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) به عباس کریمی واگذار شد.
سرانجام عباس کریمی در آخرین مرحله عملیات بدر و در نیم روز ۲۳ اسفند ۱۳۶۳ درحالی که کمتر از ۲۰۰ متر با خط اول فاصله داشت، براثر به هدف خوردن ترکش به سرش به شهادت رسید.
در این روز پاتک های عراق به اشدت فراوانی همراه بود و دشمن موفق به ایجاد رخنه در کناره شرقی دجله شده بود. حاج عباس داخل یکی از سنگرها، روی دژ اصلی رفت تا با دوربین، صحنه نبرد را کنترل و عملیات را هدایت کند که ناگهان سنگر دیدبانی او، هدف به هدف خوردن گلوله تانک یا خمپاره قرار گرفت و این چنین رمز یا زهرا (س) او را به آرامش رساند.
یا مهدی بگویید و از چیزی نترسید
صبح روز دوم عملیات بدر، بعد از عقب نشینی نیروهای لشکر ۲۷، دشمن ساعت ۱۳ با آتش سنگین توپخانه، تانک، بالگرد و هواپیما، پاتک شدیدی را شروع کرد... این فشار ساعت ۱۴: ۳۰ شدت بیشتری گرفت و نیروهای دشمن به مسیل اخلاص نزدیک شدند.
در پی این اقدام نیروهای عراقی، برخی از رزمندگان تصمیم به عقب نشینی گرفتند اما برخی دیگر مردد بودند. ساعت ۱۴: ۵۰ درحالی که فشار دشمن از زمین و هوا ادامه داشت، فرمانده لشکر، عباس کریمی فریاد زد: کجا می روید!؟ بایستید و مقاومت کنید. خدا با ماست. بدانید اگر خدا نخواهد کوچک ترین صدمه ای نخواهید دید. از چه می ترسید؟ بیایید مردانه، باایمانی استوار بمانید و خطی را که با شهادت عده ای از هم رزمان به دست آمده، حفظ کنید. یا مهدی بگویید و بیایید و از چیزی نترسید.
سخنان حماسی فرمانده لشکر به مقاومت رزمندگان می افزود. عاقبت ساعت ۱۷: ۲۰ از فشار نیروهای دشمن کاسته شد و آنان تا غروب عقب نشینی کردند.
منبع:
شیری، حجت، اطلس لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) در دوران دفاع مقدس، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ اول، ۱۴۰۰، صفحات ۱۶۷، ۱۶۹
منبع: هنر شهر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب