در اولین نشست شبی با موسیقی مطرح شد؛

ماجرای حذف آواز از کنسرت ها چیست؟

ماجرای حذف آواز از کنسرت ها چیست؟ به گزارش هنر شهر، اولین جلسه تخصصی شبی با موسیقی در چارچوب پروژه هم نوا با حضور وحید تاج خواننده موسیقی ایرانی روز جمعه بیست و ششم آبان برگزار گردید.



به گزارش هنر شهر به نقل از مهر، اولین جلسه پروژه «هم نوا» در چارچوب ویژه برنامه «شبی با موسیقی» با حضور وحید تاج خواننده موسیقی ایرانی و تعدادی دیگر از کارشناسان حوزه موسیقی برگزار گردید.
عطا نویدی کارشناس و مجری این برنامه ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری ویژه برنامه «شبی با موسیقی» در چارچوب پروژه «هم نوا» اظهار داشت: تصمیم داریم حداقل یک نشست «شبی با موسیقی» برگزار نماییم که در این راه کمک و همراهی اهالی موسیقی را طلب می نماییم.
وحید تاج (خواننده آواز ایرانی) هم در شروع سخنانش از آغاز علاقه اش به موسیقی و نقش خانواده در تربیت گوش فرزندان و گرایش آنها به موسیقی درست صحبت کرد.
تاج در پاسخ به این پرسش که چطور می توان فرزندان را به موسیقی ایرانی و آواز علاقمند کرد، اظهار داشت: اگر محیط خانوادگی برای شنیدن موسیقی ایرانی مساعد باشد فرزندان هم در این محیط به موسیقی و آواز ایرانی علاقمند می شوند. به صورت مثال فرزند خردسالم چون در یک فضای سرشار از موسیقی رشد کرده است، آوازهای طولانی مدت را گوش و حتی از آنها تقلید می کند.
این خواننده موسیقی ایرانی در ادامه به بیان خاطراتی از کارگاه آواز محمدرضا شجریان پرداخت و اظهار داشت: بزرگترین ریسک زندگی ام را روز امتحان نزد استاد شجریان انجام دادم. ۲۶ ساله بودم و آن روزها چند ماهی بود روی آواز ابوعطای قمرالملوک وزیری تمرین می کردم. روزی که در حضور ۴۰۰ نفر از رقیبان می خواستم جلوی استاد شجریان امتحان بدهم در یک لحظه تصمیم گرفتم آواز ابوعطای قمرالملوک وزیری را بخوانم. آن لحظه چنان تحت فشار روحی قرار گرفتم که عضلات بدنم درد گرفت ولی توانستم آن آواز را با تحریر های پیچیده اش جلوی استاد شجریان بخوانم و خوشبختانه موفق بودم و این کلید ورودم به کارگاه استاد شجریان بود که حدود ۱۰ سال ادامه داشت و با تعدادی از دوستان که همه از برترین های آواز ایران هستند در محضر استاد تلمذ کردیم.
وی در ادامه در پاسخ به پرسشی در رابطه با نقش آواز در کنسرت هایش اظهار داشت: آواز رکن اصلی خوانندگی موسیقی ایرانی است. من همواره در کنسرت هایم تلاش کرده ام بخش قابل توجهی را به آواز اختصاص دهم و برای آن وقت می گذارم و آواز آنرا متناسب با حال و هوایم بر طراحی می کنم. نکته دیگر این که تصوری پیش آمده که مخاطب حوصله آواز ندارد و فقط به دنبال شنیدن تصنیف است. چند سال پیش در یک کنسرت خارج از کشور فقط تصنیف اجرا کردم. جالب است چند مخاطب پس از برنامه گفتند چرا آواز نخواندید چون آمده بودیم آواز شما را بشنویم؛ و از همان جا تصمیم گرفتم هیچگاه آواز را در کنسرت هایم حذف نکنم.
وحیدتاج در پاسخ به پرسشی پیرامون چگونگی ماندگاری یک هنرمند در اذهان مردم اظهار داشت: نمی توان فقط به یک یا ۲ مولفه برای رمز و راز ماندگاری هنرمندان در ذهن مردم اشاره نمود. راه رفتن در راه درست موسیقی، مردمداری، فروتنی و به قول حافظ «صد نکته غیر حسن» باید در کنار هم جمع شود تا یک هنرمند در ذهن ها ماندگار شود.
در ادامه این برنامه عطا نویدی ضمن اشاره به وضعیت نشر موسیقی در کشور اظهار داشت: متاسفانه جامعه ای که حامی فرهنگ و هنر بودند به علت تنگناهای مالی کمتر به سراغ خرید آثار هنری می روند و دانلود آن هم از راه غیر قانونی بزرگترین ضربه را در چند سال گذشته به موسیقی زده است. خوب است مردم هنردوست تلاش کنند در کنار دیگر هزینه ها برای هنر و بویژه موسیقی هزینه کنند تا چرخه نشر آثار موسیقی از حرکت نیافتد.
همچنین در این جلسه رضا مهدوی (دبیر جشنواره موسیقی فجر و نوازنده سنتور)، رضا طیبی (خواننده آواز ایرانی) هر یک نکاتی را در باره نقش آواز در موسیقی ایرانی تربیت شاگردان آواز مطرح نمودند.
این نشست با پرسش و پاسخ حضار و علاقمندان ادامه پیدا کرد و در ادامه وحید تاج به همراه فریدون احتشامی(نوازنده پیشکسوت تار) که از میهمانان برنامه بود به صورت بداهه قطعاتی را برای حضار اجرا کردند.


منبع:

1402/08/28
00:03:27
0.0 / 5
394
تگهای خبر: برنامه , جشن , جشنواره , دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است