افتتاح نمایشگاه تصویرسازی قصه های مهدی آذریزدی در خانه هنرمندان
تصاویر قصه های خوب برای بچه های خوب باردیگر جان گرفتند
هنر شهر: نمایشگاه تصویرسازی «قصه های خوب برای بچه های خوب» با یاری انجمن تصویرگران ایران و به یاد زنده یاد مهدی آذریزدی از 10 الی 20 تیرماه در گالری های استاد ممیز، زمستان و سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران انجام می شود.
به گزارش خبرنگار تجسمی ایسنا، آیین افتتاحیه نمایشگاه تصویرسازی «قصه های خوب برای بچه های خوب» روز جمعه ـ ۱۰ تیر ماه ـ ساعت ۱۷ الی ۲۰ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان برپا شد و با معرفی برگزیدگان بخش مسابقه همراه بود.
مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با سرود ملی شروع شد و سپس علی بوذری، مدیرعامل انجمن تصویرسازی و داور این مسابقه با خاطره ای از دوران کودکی خود یاد آذریزدی را زنده کرد.
او تصریح کرد: «تابستان ها، خانه مادربزرگ می ماندم و همیشه پس از خرید به انتشارات امیرکبیر در خیابان خواجه نصیر می رفتیم. او برایم کتاب «قصه های خوب برای بچه های خوب» می خرید. الان نشانی از مادربزرگ، خانه و کتاب فروشی نیست، از ۹ شعبه انتشارات امیرکبیر تنها چهار شعبه در تهران باقی مانده و تاسف برانگیز است، اما آن کتاب ها و تاثیرش، هنوز وجود دارد. همین طور مرتضی ممیز، علی اکبر صادقی، محمد بهرامی و دیگر عزیزان در تصویرسازی این کتاب ها بسیار تاثیر گذاشته اند. تصاویری آوانگارد و خلاق که انگار روز گذشته خلق شدند و تاثیر ماندگارشان که ما هنوز شاهد آن هستیم.»
او در ادامه از همکاری «شورای کتاب کودک» قدردانی کرد و اظهار داشت: «جای تاسف دارد که نماینده ای از انتشارات امیرکبیر در این مراسم حضور ندارد.»
در ادامه مراسم، طی یک پیام صوتی از جانب نوش آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک که برای حاضران پخش گردید، او به علی بوذری در انجمن تصویرگران و شورای کتاب کودک تبریک گفت و چنین اظهار نمود: «حضور تصویرگران از نسل های جدید مایه افتخار ماست.»
انصاری در قسمتی از این پیام صوتی اظهار نمود: «مورخان تاریخ ادبیات کودکان باید به میانه دهه ۳۰ توجه نمایند برای اینکه زمان تولد اندیشه قصه ها و ادامه ادبیات تعلیمی ماست.»
او تجدید چاپ «قصه های خوب برای بچه های خوب» با بهره گیری از تصاویر جدید را اتفاق مثبتی دانست و افزود: «این اتفاق، موجب حضور نسل های جدیدتر در این عرصه می شود.»
در ادامه فروغ الزمان جمالی، کارشناس ادبیات کودک ضمن قدردانی از انجمن برای بزرگداشت آذریزدی اظهار داشت: «همه می دانیم که آذر یک نویسنده بازنویس است و روش فردوسی بزرگ را برگزید. واژه «امروز» در کلمات آذر بسیار وجود داشت؛ به این معنا که بعضی کلمات و مفاهیم در زندگی امروز به کار نمی آید پس خاصیت دیگر آذر، نوجویی است.»
او مهدی آذریزدی را «فرزند زمان» دانست و افزود: «آذر در زمان می گردد و اگر ما با او و زمان همراه شویم با دهه عجیبی روبه رو خواهیم شد. دهه ای پر از تلاطم و شور.»
همچنین جمالی از مهدی آذریزدی به عنوان نماد «جست وجوی هویت در ادبیات» یاد کرد و مقاله دکتر حبیبی در رابطه با این مساله را بهترین مقاله موجود دانست.
در آخر مقداد صادقی، دبیر فراخوان نمایشگاه تصویرسازی «قصه های خوب برای بچه های خوب»، روند شکل گیری این رویداد را توضیح داد. او شکل گیری این نمایشگاه را حاصل شش ماه تلاش بی وقفه دانست.
مقداد صادقی در حاشیه این مراسم در گفت وگویی با ایسنا شرکت کرد و در توضیحات تکمیلی دراین زمینه اظهار نمود: «آثار در بخش های اصلی و ویژه، فراخوان داشتند. بخش اصلی، بخش داستانی این نمایشگاه را شامل می شود که از هشت داستان آذریزدی الهام گرفته شده است. بخش ویژه هم به شخصیت خود مهدی آذریزدی می پردازد.»
او در رابطه با قرارگرفتن تصاویر این نمایشگاه در کتاب و چاپ مجدد آن اظهار داشت: «این نمایشگاه تنها جنبه مسابقه ای داشته اما ممکنست در آینده، ناشری تصمیم به استفاده از تصاویر بگیرد.»
در این مراسم، خانم ها مرکزی و محمدی و علی بوذری داورهای این مسابقه بودند.
در بخش اصلی، پدرام کازرونی، نیلوفر عطایی فرد و آروین فولادی فر تندیس مسابقه را دریافت نمودند و آرمین فتحی، زهرا ایمنی و سحر خراسانی شایسته دریافت لوح مورد تقدیر قرار گرفتند.
در بخش نگاه ویژه که به شخصیت و کارهای ادبی مهدی آذریزدی می پردازد، حنانه ملک پور شایسته تقدیر گردید. تندیس و لوح تقدیر این بخش به نجلا مهدوی تعلق گرفت.
منبع: هنر شهر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب