به آهنگسازی مصطفی مومنیان انجام شد؛
انتشار جنون در چهارصدمین سال درگذشت شیخ بی مانند!
هنر شهر: آلبوم جنون به آهنگسازی مصطفی مومنیان، تنظیم برای ارکستر نیما ایزدآبادی و خوانندگی علی مومنیان به مناسبت چهارصدمین سال درگذشت شیخ بهایی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
به گزارش هنر شهر به نقل از مهر، «جنون» عنوان یکی از پروژه های موسیقی در ژانر موسیقی ردیف دستگاهی ایران است که نسخه دیجیتالی آن در ایام گذشته به مناسبت چهارصدمین سال درگذشت شیخ بهایی حکیم، عارف و دانشمند شیعه ایرانی به آهنگسازی مصطفی مومنیان، تنظیم برای ارکستر نیما ایزدآبادی و آواز علی مومنیان توسط مرکز موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی منتشر گردید.
«کشکول (مقدمه)»، «عندلیب (آواز و سنتور)»، «تمنا (تصنیف)»، «اصول عشق (آواز و تریو کمانچه)»، «طرقه (تک نوازی سنتور)»، «مقصود (تصنیف)»، «زنجیر جنون (آواز و سه تار)»، «بهانه (تصنیف)» عنوان قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.
علیرضا دریایی و مونیکا لوران نوازندگان ویولن، علیرضا دریایی نوازنده ویولن آلتو، کوروش کشاورز نوازنده ویولنسل، محمد علیزاده نوازنده کنترباس، لیلا بازغی نوازنده هورن، فهیمه تقوی نوازنده ابوا، امیرسالار امامی نوازنده کلارینت، حمید رویین تن نوازنده سه تار، علیرضا دریایی نوازنده کمانچه، مرتضی مومنیان نوازنده تمبک، مصطفی مومنیان نوازنده سنتور، افشین آرام صدابردار، یاسر فلاح پور میکس و مسترینگ و انوشیروان مانی گرافیست عوامل اجرائی این آلبوم را می سازند.
محمد مفتاحی شاعر و پژوهشگر ادبی در یادداشتی به بهانه انتشار این آلبوم نوشته است:
شیخ الاسلام بهاالدین محمدبن عبدالصمد عاملی متخلص به «بهایی» و معروف به «شیخ بهایی» را فقیه، عارف، اخترشناس، ریاضیدان، تاریخ نگار و دانشمند قرن دهم و یازدهم هجری می دانند.
از وی حدود ۹۶ کتاب و رساله در حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، فقه، عرفان، مهندسی، هنر و فیزیک برجای مانده است. با این اوصاف، بسیار بدیهی بنظر می رسد که شخصیتی چنین جامع الاطراف در بعضی رشته ها بیشتر شناخته شود و در بعضی کمتر؛ در ادبیات معاصر، آن چه درباره ی شیخ مورد اغفال واقع شده شعر او خصوصاً غزل و رباعیاتش است.
با مختصر مطالعه و تفحص می توان دریافت که شعرا و شعری ساده و دلنشین و درعین حال مملو از مفاهیم ژرف عرفانی و انسانی است. مجموعه اشعار او بسیار مختصر و شامل ۲۵ غزل، ۸۱ رباعی و شعرهای کمی در قالب ها دیگر هستند و از میان شاعران قبل از خود تاثیرپذیری اش از حافظ بسیار مشهود است.
سخن پایانی این که اشعار این مجموعه بسیار هوشمندانه و از دوران پختگی، شوریدگی و شیدایی شیخ انتخاب شده است. سرنوشت شیخ بهایی از این منظر به مولانا شبیه است که از درس و وعظ و زهد و تعلیم مسائل شرعی به عرفان و درک شاعرانه و تلطیف آن مسائل می رسد و آلبوم «جنون» ادای دینی به روح ملکوتی شیخ بهایی، عارف، دانشمند و شاعر بی مثال ایرانی است.
مصطفی مومنیان همچون هنرمندانی است که اولین بار، شنیدن سنتور فضل الله توکل، او را به دنیای موسیقی حرفه ای کشاند و بعد از آن مقدمات موسیقی و ساز سنتور را نزد کاوه آقازاده فرا گرفت.
وی در مرحله بعدی آموزش، ردیف های آوازی موسیقی ایرانی را نزد علی مومنیان آموخته و سپس از سال ۸۲ نزد اردوان کامکار به فراگیری دوره های مقدماتی، متوسطه و عالی سنتور، ردیف موسیقی ایرانی و همین طور شیوه سنتورنوازی معاصر پرداخت.
مومنیان نوازنده مجموعه «تریو سنتور معاصر» بوده و همچون آثار وی می توان به آهنگسازی و تنظیم آلبوم های «نقش ها»، «شهر نیستی»، «هنوز عاشقم» اشاره نمود. این در حالیست که ویرایش و بازخوانی کتاب «۳۷ قطعه برای سنتور» اثر اردوان کامکار، اجرا با گروههای مختلف، تدریس در آموزشگاه های موسیقی و نوازندگی در آلبوم های گوناگون موسیقی از دیگر کارهای او در حوزه موسیقی است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب