گزارش هنر شهر؛

آلبوم هایی که از پاییز به زمستان رسیدند

آلبوم هایی که از پاییز به زمستان رسیدند هنر شهر: بااینکه پروسه تولید آلبوم موسیقی طی سالهای اخیر به نسبت دوره های قبلی روند رو به کاهشی را طی کرده، اما برخی از هنرمندان حوزه های مختلف موسیقی در این پروسه همچنان حضور فعالی دارند.



خبرگزاری مهر -گروه هنر-علیرضا سعیدی: روند تولید و توزیع آلبوم های موسیقی طی سالهای اخیر به علت تغییر پروسه تولید، بازاریابی و فروش محصولات موسیقایی در نظام اقتصادی موسیقی ایران روند رو به کاهشی بوده که خیلی از تهیه کنندگان و ناشران این عرصه را به علت کاهش هزینه های تولید به سمت تولید و توزیع تک آهنگ هدایت کرده است. شرایطی که نه فقط در ایران که به نظر می رسد در تمام دنیا وارد چنین مسیری شده که گویی تک آهنگ به لحاظ اقتصادی و همین طور تغییر نگرش ذائقه مخاطبان از شکل منطقی تری برخوردار می باشد و می تواند با طیف بیشتری از مخاطبان ارتباط برقرار کند.
این روند زمانی شکل جدی تری به خود می گیرد که حاصل توزیع این تک آهنگ ها که دیگر در قالب آلبوم هم نمی گنجد، می تواند بهانه مناسبی برای برگزارکننندگان کنسرت ها خصوصاً در عرصه موسیقی پاپ باشد، که هر چند وقت یک دفعه بهانه ای برای ارائه تک آهنگ های جدید در لیست آهنگ های مورد نظر کنسرت خواننده مورد نظرشان برای ایجاد حس تنوع باشند. فرآیندی که حداقل در کشورمان روند رو به رشدی را طی کرده و خیلی از خوانندگان و تهیه کنندگان برای ارائه آثار جدیدشان به این روش زمان بندی شده در توزیع تک آهنگ روی آورده اند. فرآیندی که بی شک باعث شده تا انتشار آلبوم خصوصاً در عرصه موسیقی پاپ دیگر محلی برای اعراب نداشته باشد.
آنچه حالا درفرآیند تولید آلبوم های موسیقی به مفهوم واقعی کلمه «آلبوم» پیش روی مخاطبان قرار گرفته، حدودا از سیکل توزیع فیزیکی مجموعه های موسیقایی عبور کرده و همان راه باریکه ای که در این عرصه آن هم عمدتا در عرصه های غیر از موسیقی پاپ دیده می شود، توزیع مجازی آلبوم ها بوسیله سامانه های پخش ایرانی و خارجی است که خوشبختانه موضوع توزیع بین المللی از روند رو به رشد خوبی به نسبت سالهای گذشته برخوردار بوده است. شرایطی که می تواند کورسوی امیدی در کاهش چشم گیر تولید آلبوم های موسیقی باشد تا شاید هم به لحاظ معرفی موسیقی ایرانی به دنیا و هم مباحث اقتصادی بتواند بازوی کمکی به حساب آید.

طبیعتاً به غیر از فعالیت ناشران کم تعدادی که همچنان در عرصه تولید آلبوم فعالیتهایی را انجام می دهند و همین طور هدایت شدن پروسه موسیقی به سمت تولید آهنگ نمی توان آن چنان که باید برای بازگشت به دوران طلایی آلبوم های موسیقی امیدوار بود. شرایطی که اگر بخش دولتی موسیقی می توانست نسبت به انتخاب و خرید آلبوم های مهم و ارزشمندی که دارای ارزش های فنی و موسیقایی بهتری هستند اقداماتی انجام می داد و این بسته های موسیقایی را در اختیار مجموعه های موسیقایی و آموزشی و دیگر مجراهای توزیع قرار می داد شاید می توانستیم به بهتر شدن اوضاع امیدواری بیشتری داشته باشیم. فرآیندی که می دانیم پیچیدگی های خاص خودش را دارد اما می تواند با اندکی برنامه ریزی و خلاقیت راه گشای موثری برای بیرون آمدن انبوه آلبوم های خوبِ تولیدشده در انبارهای ناشران باشد.
آنچه می خوانید گزارشی از معرفی آلبوم های منتخب موسیقی از اوایل آبان تا نهم دی ۱۴۰۲ است که توسط هنرمندان عرصه های مختلف موسیقی پیش روی مخاطبان قرار گرفته اند. آلبوم هایی که این دفعه در بین آنها در یکی از استثنایی ترین شرایط نام ۲ خواننده مطرح پاپ نیز دیده می شود که تلاش نموده اند به سبک و سیاق قدیم این دفعه در قالب آلبوم به معرفی آثار خود بپردازند.
«رمز و راز ساز»؛ شنیدن یک فضای صوتی پرطرفدار
«رمز و راز ساز» عنوان یکی از تازه ترین محصولات منتشرشده در بازار موسیقی که اوایل آبان با نوازندگی ویولن جهانشاه برومند، نوازندگی پیانو پویان آزاده و نوازندگی تمبک محمدرضا طیار در دسترس علاقه مندان موسیقی بی کلام قرار گرفت.
«گلنار» به آهنگساز مجید وفادار همراه با قطعات بداهه، «از خون جوانان وطن» اثر عارف قزوینی، «راز خلقت» به آهنگسازی انوشیروان روحانی، «ساری گلین» ملودی آذری – قفقازی، «کعبه دل ها» اثر حبیب الله بدیعی، «بداهه نوازی دو ضربی» در بیات اصفهان و راجه، «او نیامد» اثر اکبر محسنی با قطعات بداهه و ملودی کردی، «عاشقانه» اثر جهانشاه برومند و «بداهه نوازی دو ضربی» در شور و دشتی با چهار مضراب اثر حبیب الله بدیعی قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.
میرعلیرضا میرعلی نقی پژوهشگر موسیقی با نوشته ای به نام «خطی بین تصرف وفاداری» درباره ی آلبوم نوشته بود: در این آلبوم گفتگویی بین ۲ ساز، از ۲ نسل متفاوت را شاهد می باشیم. قطعات از نغمه هایی انتخاب شده اند که نسخه با کلام شان شهرتی دست کم بیش از ۵۰ سال دارند. اجراهای حاضر، کپی برابر اصل اجراهای قدیمی نیستند؛ اما در آنها دخل و تصرف هم به آن اندازه نشده که شنونده نتواند آنها را بشناسد. اجراها برمبنای حافظه و قریحه و مهارت های نوازندگی هستند نه برمبنای نت نویسی و تمرین های مداوم و اجرای مو به موی صداهای نوشته شده اند.»

«نوشتم دوستت دارم»؛ شنیدن سروده های شاعر خاطره ها
آلبوم صوتی «نوشتم دوستت دارم» سروده مصطفی رحماندوست و زهرا دری سده، آهنگسازی و تنظیم صابر جعفری در گروه سنی کودک توسط واحد موسیقی اداره کل امور سینمایی و تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
آلبوم «نوشتم دوستت دارم» شامل ۱۳ قطعه با اسامی «اون کیه!؟»، «نوشتم دوستت دارم»، «جوجه نوک طلا»، «لالایی»، «شب ماندنی نیست»، «نقاشی من»، «صد دانه یاقوت»، «دنیا بزرگ و زیباست»، «پس باز نغمه سر کن»، «باز هم بازی» و «دوستی شیرین است» سروده مصطفی رحماندوست، «مامان مهربون من» سروده زهره دری سده و «آدم برفی» سروده عبدالرحمن ذکایی است که با آواز ایرانی سعید حکیم زاده اجرا می شود.
صابر جعفری نوازنده پیانو، آکاردئون، سنتور و سازهای الکترونیک، نوید قزوینه نوازنده تار و کمانچه، داریوش مشگین نوازنده گیتار الکتریک، عطیه پدیدار نوازنده فلوت رکوردر، علی معین السادات نوازنده تمبک و دف و سازهای کوبه ای، علی رضوانی نوازنده گیتار نایلون گروه اجرائی این آلبوم را می سازند.
خوانندگان کودک و نوجوان این آلبوم صوتی موژان و مهتاب اسدآبادی و هومان حکیم زاده هستند و خوانندگان کر این اثر را فریبا اسدی، مینا و مریم جعفری، نسیم قره داغی، صادق جعفری، عطیه پدیدار، حمیدرضا رامیار، علیرضا قادر، مهدی نائینی، علی رضوانی، مرجانه مدنیان و صابر جعفری بر عهده داشته اند.

«عکس تو»؛ شنوندگان عزیز این آلبوم کامپیوترندارد
نخستین قطعه از آلبوم EP گرشا رضایی بنام «یه روز…» که برای نخستین بار با ارکستر بزرگ تولید شده است، منتشر گردید.
گرشا رضایی با انتشار اولین اثر از این آلبوم، توضیح داده است: آلبوم «یه روز…» بازگشتی است واقعی به پنج دهه قبل و موسیقی واقعی. مخصوصاً در دوره ای که موسیقی پاپ در ایران به سمتی رفته که دیگر راه برگشتی برای آن نیست و خاص و عام با بدترین ادبیات از آن یاد می کنند.
موسیقی پاپ در همه دوره های هنری ایران از احترام و عزت ویژه ای برخوردار بوده است ولی ما متاسفانه در دوران معاصر، دقیقاً برعکس همه دوره ها درحال پس رفتن هستیم. بزرگان موسیقی لاله زاری که به هر حال موسیقی آنها در تاریخ موسیقی ایران موسیقی دم دستی و سطحی به شمار می رفت، در همان زمان هم برای تولید آثارشان از موسیقی آنسامبل و گروه بزرگ نوازندگان سرشناس استفاده می کردند. اما ما در دوره معاصر، حتی از طرف بزرگان این دوره هم به کامپیوتر و کلک پناه برده ایم. من در آلبوم «یه روز…» اهتمام کرده ام با نگاهی جدی به موسیقی ایرانی برگردم و ادای دینی کنم به بزرگان این حوزه که با خون دل این سیاق و مشی را در تاریخ موسیقی ایران پیش برده اند و تلاش نموده اند که موسیقی جدی زنده بماند.
در ایران آلبوم من نخستین آلبوم است که در این حجم و با این سازبندی و بصورت آنسامبل ضبط و تولید شده است. تاکید من برای نخستین بودن، تنها به علت برخی سوتفاهم هاست که قبل از انتشار آلبوم متاسفانه شاهداش هستیم و گاهی در راستای تخریب این اثر استفاده شده است. هیچ خبری از کامپیوتر، سیتی سایزر، افکت و نرم افزار در این آلبوم نیست و هر چه که هست آکوستیک است و بدون ویرایش.

«زنبورک»؛ موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی
«زنبورک» هم عنوان یکی دیگر از آلبوم های انتشار یافته در بازار موسیقی بود که آبان ماه امسال برای گروه سنی کودک و نوجوان پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
سروش حاتمی آذر مدیر هنری و سازنده این آلبوم در توضیحات تکمیلی این پروژه آورده است:
آلبوم زنبورک، حاصل سال ها پژوهش و جست وجو در امتداد تولید و اجرای «موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی» است.
امروز به یقین می توانم بگویم که انگیزه اصلی این امر، ریشه در دوران کودکی ام دارد. آن منِ کودک، همراه با آوازها، لالایی ها، کتاب خوانی ها و قصه های مادرم، همچون پرنده ای کوچک به پرواز خیال و واقعیت در می آمدم و پدرم با در هم آمیزی آنها با طرح و رنگ و تصویر و عکس و سینما و موسیقی و انیمیشن و نقاشی هایش به تک تک تصاویر خیال انگیرم جان می بخشید. بدیهی است اگر نبود این همه کِشش و کوشش آن دو، چنین بذری در جانم سبز نمی شد.
خوب به یاد دارم که از سال ۱۳۷۳ وقتی به عنوان معلم هنر کودکان مشغول به کار شدم، تنها سرمایه ام همین جوشش و عشقی بود که مادر و پدر در من نهادینه کردند. حال بعد از ۲۹ سال پژوهش و تولید در حوزه هنر و شعر کودک، ساخت ملودی، نوازندگی انواع سازها، تنظیم قطعات موسیقی، اجرای کنسرت برای کودکان، ثبت و ضبط آثار موسیقی، یک یک قطعات این مجموعه با حساسیت ویژه ای انجام شده است تا از این گذر، هم در روح و جان کودک تاثیر بگذارد، هم به موسیقی ملی و ایرانی در این حوزه پیشنهادهایی داده باشم و هم مقبول اهل موسیقی، والدین و کودکان سرزمینم باشد.

«شنیدن خاطرات جوانیم»؛ هوشنگ کامکار و انتشار آلبوم بجای مانده از کرونا
آلبوم «خاطرات جوانیم» با آهنگسازی و تنظیم هوشنگ کامکار منتشر گردید. این آلبوم شامل ۶ قطعه است که برای ارکستر سمفونیک و سازهای ایرانی نوشته شده است.
در این آلبوم ارسلان کامکار به عنوان نوازنده ویولن و ویولن آلتو، اردشیر کامکار به عنوان نوازنده کمانچه و همین طور علی جعغری پویان و سهراب برهمندی به عنوان نوازنده ویولن آلتو هنرنمایی کرده اند. ضمن این که هنرمندان دیگری همچون نگار نوراد نوازنده ویولنسل و احسان امامی نوازنده تار و همین طور کیوان نولاچینی نوازنده دوتار در این آلبوم حضور دارند. ضمن این که صدابرداری و مسترینگ «خاطرات جوانیم» هم توسط سیاوش کامکار در استودیو سیا انجام شده است. ضمن این که مرتضی شمیسا گرافیست، سام شرف زاده مدیر رسانه ای و امین جهانگیری ناشر نیز دیگر عوامل اجرائی تازه ترین آلبوم هوشنگ کامکار هستند.
در قسمتی از یادداشت نوشته شده در کاور آلبوم «خاطرات جوانیم» به قلم هوشنگ کامکار آمده است: بیش از یک سال است که انتشار این آلبوم بنا به دلیلهای مختلف در جهان و شیوع بیماری کرونا به تعویق افتاده بود ولی حالا منتشر می شود. در اینجا با احترام به آهنگسازان ایرانی سفارش می کنم برای پیشرفت موسیقی ملی ایران می توانند از تمام مهارتها و عوامل رایج موسیقی غربی در جهان امروزین چه موسیقی مدرن و چه پست مدرن و غیره در آثار خود استفاده نمایند به شرطی که هویت ملی موسیقی ما در آن به صورتی منطقی و اصولی به کار رود. نه این که فقط موسیقی مدرن و دودکافونیک یا سریال و یا اولترا مدرن بنویسند که به نظر من نه فقط در ایران بلکه در جهان هم چندان مورد توجه قرار نخواهد گرفت و کار جدیدی نخواهد بود. اگر چنان چه از موسیقیدانان مدرن غربی و آمریکایی بهتر نوشتند و تقلیدی ناقص از آنها نبود، شاید آثارشان مورد توجه عده ای خاص از مردم جهان قرار گیرد ولی هیچ کمکی به پیشرفت فرهنگ موسیقی ملی ایران نخواهد کرد.
نام اثر «خاطرات جوانیم» بدین دلیل برگزیده شد که تفکرات موسیقایی من همیشه توام بوده با موسیقی ملی و سنتی ایران چه در محیط خانواده ام و چه سال هایی که با محمدرضا لطفی و دیگر هنرمندان زندگی کردم و نیز تحصیلاتم در خارج از کشور که اصولی تر با مهارتهای موسیقی کلاسیک غربی و پیشرفت های آن از نزدیک آشنا شدم. در نتیجه محتوی این اثر یادبودی است از این دوران با تمرکز بر دو شیوه مختلف موسیقایی.

«آتش»؛ شنیدن یک دونوازی متفاوت از دو هنرمند شناخته شده
آلبوم «آتش» عنوان یکی از تازه ترین آثار موسیقایی است که طی روزهای اخیر به آهنگسازی و نوازندگی سه تار ابوسعید مرضایی و نوازندگی تمبک فربد یداللهی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
آلبوم موسیقی «آتش» مشتمل بر ۱۵ قطعه موسیقایی به اسامی «ایوار»، «آتش بر مهر»، «آتش افشان»، «آتش جان»، «شب»، «آتش و باد»، «آتش و باران»، «آتش و اشک»، «شبگیر»، «پگاه»، «پیام»، «شعله»، «بامداد» و «بدرود باید رفت» است که در ژانر موسیقی بی کلام تقدیم شنوندگان موسیقی ایرانی شده است.
میرعلیرضا میرعلی نقی پژوهشگر موسیقی ایرانی درباره ی این آلبوم نوشته است: «با این آلبوم، چهارگانه ابوسعید مرضایی، کامل می شود: منظومه ای بطورکامل موسیقایی و سرشار از شاعرانگی که با نگاه به چهار عنصر اصلی طبیعت (خاک، آب، باد و آتش) ساخته و اجرا شده است.
برای من که شنونده شروع تا انجام چهارگانه های ابوسعید مرضایی بوده ام، اهتمام هنرمندانه مولف در این آخرین آلبوم، به روشن ترین شکل ممکن در ارتباط گیری با مخاطب خاص خود رسیده است. چیرگی در نوازندگی با تبحر در صدابرداری که در دنیای حرفه ای امروزی لازمه همدیگرند. استفاده دلنشین از آکُردهای حاوی رنگ موسیقی ایرانی، اجرا در سه خط هم زمان همراه با سایه روشنی از کنترپوانی اندک و اندازه، توجه به داینامیک صداها، فرم های سنجیده و ساده، غنای قابل توجه نغمه های لطیف و پرعاطفه و دور از حس آمیزی های سطحی تنوع اوزان به کار گرفته شده، تعادل نیکو در استفاده از کاراکترهای سازی و آوازی و نگهداری سطح هنری کار در تمام شیارها این آلبوم را در نظر نگارنده، نمونه ای از تلاش هنری معرفی می کند.»

«همه ایرانم»؛ انتشار وصیت نامه هنری آقای آهنگساز
«همه ایرانم» عنوان یکی از تازه ترین مجموعه های موسیقایی است که طی روزهای پیش رو به آهنگسازی کامبیزروشن روان و خوانندگی حسین نورشرق پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
حسین نورشرق خواننده موسیقی ایرانی که طی ماه های گذشته آلبوم «آویشن و اندوه» را منتشر نموده بود، درباره ی این آلبوم توضیح داده است: آلبوم «همه ایرانم» به آهنگسازی کامبیز روشن روان و خوانندگی بنده بیش از چهار سال قبل در کنسرواتوار مسکو با ارکستر سمفونیک «لژی برو» و رهبری ارکستر جرمی والکر ضبط شده بود. این پروژه بعد از طرح مراحل میکس و مسترینگ که توسط توحید وحید انجام گرفته، آماده انتشار و تقدیم به محضر مردم عزیز ایران است.
وی اضافه کرد: کامبیز روشن روان این اثر را وصیت نامه هنری خود می داند و در آن علاوه بر حضور هنرمندان بین المللی، نوازندگان ایرانی چون چون آزاده امیری، حمید قنبری، علیرضا دریایی، لیلا ظهیرالدینی و پگاه زهدی حضور دارند.
مراسم رونمایی از این آلبوم ساعت ۱۸ روز پنجشنبه نهم آذر با حضور برخی از هنرمندان و علاقه مندان موسیقی ایرانی در سالن جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران اجرا شد.

«یادها»؛ احیای روشی از نوازندگی به یاد بزرگترها
آلبوم «یادها» در قالب نخستین اثر رسمی مجموعه «یادها تریو» با هنرمندی احسان کلهر نوازنده ویولن، سهیل حسنوی نوازنده سنتور، امیر خیری نوازنده تمبک منتشر گردید.
«بیات اصفهان» مشتمل بر اجرای مقدمه اثر فضل الله توکل، «بداهه نوازی»، تصنیف «پریشان» اثر همایون خرم و «رِنگ اثر» اثر اسدالله ملک، «بیات ترک» مشتمل بر مقدمه اثر ابوالحسن صبا، «بداهه نوازی»، تصنیف «خاطره یک شب» اثر علی تجویدی، «رنگ» اثر اسماعیل مهرتاش، «سه گاه شوشتری» مشتمل بر «مقدمه قدیمی»، «بداهه نوازی»، تصنیف «تو بمانی» اثر پرویز یاحقی، «رِنگ» اثر عباس خوشدل، «دشتی» مشتمل بر مقدمه اثر اسدالله ملک، «بداهه نوازی»، تصنیف «کوچه باغ» اثر حسن یوسف زمانی و «رنگ» اثر موسی معروفی قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.
در توضیحات تکمیلی این اثر موسیقایی آمده است: «نوازندگان این گروه از سال ۹۷ تا حالا کارهای موسیقایی مشترک خودرا در قالب بداهه نوازی، کنسرت و انتشار چند تک آهنگ و موزیک ویدیو ارائه کرده اند. رویکرد گروه در این آلبوم، بازنوازی و اجرای آثاری از آهنگسازان قدیمی موسیقی ایرانی و احیای روشی از نوازندگی است که در برنامه های رادیویی دهه چهل و پنجاه همچون «تک نوازان» و «گل ها» رواج داشته و عمدتا بر پایه بداهه نوازی استوار است.
در این مجموعه آثار ماندگار و خاطره انگیزی از اساتید ابوالحسن صبا، موسی معروفی، علی تجویدی، همایون خرم، پرویز یاحقی، اسدالله ملک، فضل الله توکل، عباس خوشدل، اسماعیل مهرتاش و حسن یوسف زمانی در چهار مایه مختلف (بیات اصفهان، بیات ترک، سه گاه / شوشتری و دشتی) اجرا شده که هر دستگاه یا آواز، از چهار قسمت (پیش درآمد، بداهه آوازی، تصنیف و رنگ) تشکیل شده است.

«شادوَش»؛ درسهای مهم استاد درباره ی شادی
آلبوم «شادوش» هم یکی از تازه ترین مجموعه های انتشار یافته از محسن نفر هنرمند آهنگساز و نوازنده مطرح موسیقی ایرانی است که روز چهاردهم آذر توسط انجمن موسیقی ایران در تالار رودکی تهران پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
این آلبوم شامل قطعات بی کلام با عناوین «رِنگ چهارگاه»، «رِنگ افشاری فا»، «رِنگ شور لا»، «رِنگ ابوعطا»، «رِنگ دشتی می»، «رِنگ بیات ترک سُل»، «رِنگ افشاری»، «رِنگ شور»، «رِنگ اصفهان فا» است.
محسن نفر آهنگساز و نوازنده آلبوم «شادوش» درمراسم رونمایی این آلبوم اظهار داشته بود:
«این آهنگساز موسیقی ایرانی افزود: در موسیقی ما که دربرگیرنده موسیقی عمیقی هم است، ریتم با کنکاش در ذهن ارتباط می گیرد. شاهد سخن من هم در ارتباط با موسیقی ردیف ماست که ریتم ظاهری ندارد و اگر این ریتم درک شود اجرائی که از آن ریتم پیش روی مخاطبان قرار می گیرد اجرای استثنایی خواهد بود. البته از آن جهت که در مواقع نمایشی موسیقی، مخاطب آن مردم بودند، موسیقی هایی اجرا می شدند که به «رنگ» معروف شدند.
موسیقی هایی که به صورتی معرف خوش پایان برنامه بود. اما شادی این ریتم بطور قطع شادی نشات گرفته از هیجانات نیست. این شادی از نوع هیجانی نیست و بین قوه عاقله و قوه تمایلات ما معلق است و اگر شلنگ انداز و دست افشان می گذرد به «ناگهان» مربوط نیست بلکه به سرانجامی راه دارد که مسیر خوش را نوید می دهد.»

«قاسم هنوز زنده است»؛ سندی برای عرض ارادت به آن جان گرامی
نسخه دیجیتالی آلبوم «قاسم هنوز زنده است» از محصولات انتشار یافته مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی مدتی پیش بود که با همراهی برخی از هنرمندان موسیقی کشورمان پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
«رقص و جولان» با شعر محمدمهدی سیار، آهنگسازی عماد توحیدی، تنظیم آرش صفدری و خوانندگی علیرضا افتخاری، «غیرت عشق» با شعر امید حسام، آهنگسازی و تنظیم نادر طاهری و خوانندگی محمد حشمتی، «دنیا دلتنگ است» با شعر حسین هدایتی، آهنگسازی و تنظیم میلاد بیضا و خوانندگی امیر حقیقت، «حاج قاسم سلام» با شعر امید حسام، آهنگسازی و تنظیم سامان مهدوی و خوانندگی صادق آهنگران، «انتظار» با ترانه میلاد عرفانپور، آهنگسازی امیر حقیقت، تنظیم امیرحسین اکبرشاهی و خوانندگی امیرحقیقت، «دو قاسم» با شعر میلاد عرفانپور، آهنگسازی عماد توحیدی، تنظیم آرش صفدری و خوانندگی سید محسن حسینی، «قاسم هنوز زنده است» با شعر میلاد عرفانپور، آهنگسازی و تنظیم محمدرضا چراغعلی و خوانندگی غلامرضا صنعتگر، «ققنوس» با شعر محمدمهدی سیار، آهنگسازی و تنظیم امیرحسین سمیعی و خوانندگی سید محسن حسینی، «پرده آخر» با شعر امید مهدی نژاد، آهنگسازی و تنظیم سعید چاووشی و خوانندگی امیرحسین سمیعی و «مرد میدان» با شعر مولانا، آهنگسازی و تنظیم محمدرضا چراغعلی و خوانندگی علیرضا افتخاری عنوان آثاری هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.
میلاد عرفانپور شاعر و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری درباره ی این آلبوم نوشته است: آلبوم موسیقی «قاسم هنوز زنده است» مجموعه قطعاتی است که به لطف خدا برای بنده خاص خدا، قاسم سلیمانی تولید شد. خدا را شاکریم که این قطعات و قطعات سرود که قبل از این در آلبوم «قهرمان من» انتشار یافت، سندی است از تلاشی هرچند ناقابل و ناچیز برای عرض ارادت و اشتیاق به آن جان گرامی.
یکی دیگر از نکاتی که در معرفی نسخه دیجیتالی آلبوم پیش روی مخاطبان قرار گرفته است، دلنوشته ای از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی بود که نکات جالب توجهی در قالب یک نیایش قلبی را در برمی گیرد.

«درخشش ابدی»؛ وقتی شنونده به یک سفر درونی دعوت می شود
آلبوم «درخشش ابدی» عنوان یکی از آثار تازه انتشار یافته درفرآیند تولید و فروش محصولات موسیقایی است که با نوازندگی پیانو و تنظین درن براتی مسیحی از هنرمندان جوان عرصه پیانو نوازی پیش روی شنوندگان موسیقی بی کلام قرار گرفته است.
«رویا»، «ملت باشکوه»، «لک لک مهربان»، «رویای زیبا»، «دیگه دوستت ندارم»، «بهاری»، «ایروان بهاری»، «چشم های زیبا»، «پسران قهرمان»، «خوب من»، «آهنگ یک مبارز»، «اوه زیبایی»، «چقدراوه»، «ملودی عشق»، «آهنگ عاشقانه»، «گلها»، «سرزمین بومی» و «مثل نسیم» عنوان قطعاتی هستند که در این آلبوم پیش روی مخاطبان قرار گرفته اند.
در توضیح این آلبوم آمده است: «آلبوم حاضرشامل نوزده اثر محلی و آشنا در فرهنگ موسیقایی ارمنی، با تنوع قابل توجهی در رنگ آمیزی هارمونی است. این آثار اغلب بصورت آوازی برای ساز پیانو تنظیم و با هارمونی های جذابی رنگ آمیزی شده است تا بیش از پیش در ذهن مخاطب بدرخشند.
نامگذاری اثر به عنوان «درخشش ابدی» بمنظور ایجاد یک ذهنیت جذاب و ابدی از آوازهای موسیقی ارمنی در ذهن شنونده این آثار است. این آثار اغلب کوتاه هستند و هر کدام بیان کننده احساسات و عواطف خاصی است که در اجرای آنها، این عواطف نیز متبلور شده است و شنونده را به یک سفر درونی می برد.»

«کریما»؛ گشتی در موسیقی بی کلام با حضور نوازندگان مطرح
آلبوم «کریما» همچون آثار موسیقایی جدیدی است که به آهنگسازی و تنظیم سروش پورگودرزی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
«مقدمه»، «رقص آهو»، «بادر»، «چشمانش»، «جمار»، «کریما»، «ترس»، «بِل تَش»، «نور» عنوان قطعاتی هستند که در این آلبوم بی کلام گنجانده شده اند.
علی آتش افروز تنظیم الکترونیک و میکس و مسترینگ، فرشاد ابراهیمی نوازنده پرکاشن، مژگان حسینی نوازنده قانون، همایون نصیری نوازنده کاخن، محمدرضا هوشمندی نوازنده گیتار، بهروزشریفیان نوازنده پرکاشن گروه اجرائی این آلبوم را می سازند.

«قطعه برای دو یا سه کانال»؛ انتشاریک آلبوم جدید از یک مسابقه آهنگسازی
در ادامه انتشار آثار برگزیده پنجمین دوره از مسابقه آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک (جایزه روضا کروریان -۱۳۹۹) آلبوم «قطعه برای دو یا سه کانال» منتشر گردید.
در این آلبوم آثار هنرمندانی چون شقایق باقری، سپیده یافتیان با اثر «چیزی حدود ۱۱۳۰ سانتی مترمکعب»، افشین مطلق فرد، مسعود هدایتی با قطعه «ساز و آواز نوا»، دنیز تفقدی با اثر «شین»، علی بلیغی با اثر «درآمد، برای سه سوپرانو و فیکسد مدیا»، آرزو رضایی با اثر «انگاشت»، وحید وردی با اثر «محلی برای خواب» ارائه شده است.
در توضیحات تکمیلی این آلبوم آمده است: «موسیقی الکترونیک با وجود این که حالا در دنیا پیشینه طولانی دارد، اما در ایران عزیزمان هنوز بسیار جوان به حساب می آید. بااینکه این جوانی از یک سو بار معنایی «کم تجربگی» را در خود دارد. اما به عقیده من از طرفی خاصیت های یک جوان را نیز می توان در آن یافت. انرژی تازه، انگیزه بالا، حس جستجوگرایانه در کشف دنیای شخصی و نو، نگاه به آینده، پوایی و طراوت. قضاوت درباره ی آثار آهنگسازی موسیقی الکترونیک به طورکل می تواند طبق برآیندی از توانایی تکنیکی آهنگساز در برنامه نویسی و استفاده از سنتزهای مختلف صدا و نیز خلاقیت وی در ایجاد و پیاده کردن ایده هایش صورت پذیرد. اهتمام اعضای هیات داوران در انتخاب آثار برگزیده نیز براین قاعده بود. بااینکه دربیشتر آثار، جنبه خلاقانه اثر بر تبحر تکنیکی آن برتری داشت.»

«ازتو گفتم»؛ انتشار نخستین آلبوم مستقل خواننده «چارتار»
آرمان گرشاسبی خواننده گروه موسیقی «چارتار» که هنوز بصورت رسمی خبری از انحلال آن منتشر نشده، بعد از انتشار چند تک قطعه مستقل، اولین آلبوم رسمی خودرا به نام «از تو گفتم» با تنظیم اشکان آبرون منتشر نمود.
این آلبوم در شرایطی روانه بازار موسیقی کشور خواهد شد که مقرر است تور مستقل کنسرتهای این خواننده نیز برای این آلبوم اواخر امسال برگزار گردد.
آرمان گرشاسبی درباره ی اولین آلبوم رسمی و مستقل خود گفته است: این آلبوم فعالیت و تجربه شخصی و نوع جدیدی از کارهای من است که در کنار «چارتار» خواهد بود. چون «چارتار» قسمتی از وجود و حرفه من است و این فعالیت مستقل هیچ گاه به مدلول جدایی من از «چارتار» نخواهد بود.
آرمان گرشاسبی به همراه گروه «چارتار» بیش از ۱۰ سال است که در عرصه موسیقی تلفیقی ایران فعالیت دارد و آثار زیادی را نیز با همکاری همکارانش در این گروه روانه بازار موسیقی کشور کرده است.

«داستان درخت تو»؛ همکاری تازه نوازنده ایرانی با دو هنرمند خارجی
آلبوم «داستان کوتاه درختان تو- The Short Tale of Your Tresses» عنوان یکی از تازه ترین پروژه های موسیقایی حسام اینانلو نوازنده کمانچه و آهنگساز موسیقی ایرانی است که با همکاری تونی اوورواترو کلاوس گسینگ در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.
این آلبوم دربرگیرنده سه قطعه مجزاست که در قالب یک اثر بین المللی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است. پروژه ای که از آن می توان به عنوان یکی دیگر از تجربه های اینانلو در همکاری با نوازندگان و هنرمندان کشورهای دیگر نام برد.
حسام اینانلو همچون نوازندگان شاخص موسیقی ایرانی در عرصه نوازندگی کمانچه است که بعد از کسب مهارت های تکمیلی نوازندگی نزد هنرمندانی چون اردشیر کامکار و محمدرضا لطفی در پروژه های مختلفی با هنرمندان شاخص موسیقی کشورمان همکاری داشته است. این در شرایطی است که برگزاری پروژه هایی چون «غزل ساز» و «درپی آن آشنا» در کنار برگزاری چندین کنسرت داخلی و خارجی با همراهی هنرمندان برگزیده موسیقی کشورمان همچون کارهای این نوازنده به حساب می آید.
«مرثیه ای برای بودن»، «ردیف میرزا عبدالله»، «میان» با همراهی نوید افقه و هوشیار خیام، «روایت ها ۲» با همراهی پویان بیگلر، «یال و باد»، «درآغوش باد» با همراهی اردشیر رستمی، «وهم» با همراهی نوید افقه و تونیی اوورواتر، «رام» با همراهی پیام یزدانیان، «نجوایی برای باد» با همراهی اودای رامداس و آمینو، «ابوعطا» با همراهی مظفر شفیعی، «هم ساز»، «پشت پرچین سخن» با همراهی مجید درخشانی، «شب آینه های نور» با همراهی محسن کرامتی و امیر اثنی عشری، «هنگام که گریه می دهد ساز» با همراهی مجتبی عسگری، «چهارراه» با همراهی حسین حمیدی، «درآینه اوهام» با همراهی ترگل خلیقی و همایون نصیری، «صبح امید» با همراهی مجید درخشانی همچون آثاری است که تا حالا در قالب آلبوم از طرف حسام اینانلو پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

«انارتتی»؛ جلوه ای متفاوت از موسیقی مازندران
«انارتتی» عنوان یکی از این آلبوم های جدید است که با تنظیم و موسیقی پرویز عبدالهی و خوانندگی محمدابراهیم عالمی، سیدپرویز سیاهدشتی، حسین زمانی، میثم یاری، ولی عبدالهی و اسماعیل عبدی انتشار یافته است.
در توضیحات تکمیلی این آلبوم آمده است: آواهای بومی هر سرزمین آغشته به غم و شادی آن سرزمین است. آلبوم موسیقی «انارتتی» رنگین کمانی از صداهاست که کوشش شده تا با تنظیم نو و دوری از حاشیه پردازی در تصنیف ها، مخاطبان بیشتری را جذب نماید. یکی از اهداف تولید این آلبوم بازسازی آثار فولکلور و روایت گران شاخص موسیقی مازندران و معرفی ساز «کش دمبک» که یکی از سازهای کوبه ای مازندران بوده، است. نیاز به یادآوری است که پیش نوازی، برگرفته از قطعات ویژه سرنا است که با کمی تغییر، حذف میزان های اضافی، اجرای پیوسته و سرضرب قطعه ها و بدون مترونوم، تنظیم و انجام شد.
«پیش نوازی»، «سرکوه وارش» با شعر شعبان نادری رجه و اسدالله عمادی، «کتولی» با روایت نورمحمد طالبی، خوانندگی میثم یاری، «طیبه جان» با خوانندگی اسماعیل عبدی، «چکل» اسماعیل عبدی، «کتولی» با شعر شعبان نادری رجه، «روجا» با شعر شعبان نادری رجه و خوانندگی پرویز سیاهدشتی، «فاطمه غریبم» با روایت زبیده محمدی، شعر شعبان نادری رجه و خوانندگی ولی عبداللهی، «گلی جان – کتولی» با شعر شعبان نادری و اسدالله عمادی و خوانندگی محمدابراهیم عالمی و روایت ماری محمدی، «انارتتی - آواز شوشتری» با خوانندگی پرویز سیاهدشتی و شعر مبین اکبرنژاد و «ته بلازه» با خوانندگی محمدابراهیم عالمی قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.

«روجین»؛ شنیدن صدای خواننده پیشکسوت موسیقی نواحی
آلبوم «روجین» هم یکی دیگر از آثار انتشار یافته در عرصه موسیقی مازندران است که با تنظیم جمشید نیکوزاد و خوانندگی اسماعیل عبدی پیش روی شنوندگان قرار گرفته است.
«لاره لاره» با شعر سیفعلی درخشان، «وارش» با شعر رشید بابازاده، «کتولی» با شعر شعبان نادری رجه، «برادر شهیدم» با شعر غلامرضا کبیری، «زین سوار» با شعر رشید بابازاده، «طیبه جان» با شعر شعبان نادری رجه، «لیلی جان ضربی»، «نجما»، «جان یار» با شعر سیفعلی درخشان، «ونوشه» با شعر شعبان نادری و «نوروزخوانی» با شعر رضا رحمانی قطعاتی هستند که در این آلبوم انتشار یافته اند.
جمشید نیکوزاد نوازنده ضرب، نقاره و دهل، کریم کمالی فرد نوازنده کمانچه، سعید زارع نوازنده دوتار، علیرضا زمانی نوازنده عود، پرویز عبداللهی نوازنده سرنا، یحیی قدیری نوازنده لَله وا نیز گروه نوازندگان این آلبوم را می سازند.

«ردیف میرزا عبدالله برای عود»؛ انتشار یک آلبوم بر طبق یک کتاب
«ردیف میرزا عبدالله برای عود» بر طبق کتاب داریوش طلایی هم یکی از تازه ترین آلبوم هایی بود که طی روزهای گذشته در بازار موسیقی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
در توضیح آلبوم «ردیف میرزا عبدالله برای عود» بر طبق کتاب داریوش طلایی و نوازندگی عود پژمان تدین آمده است:
«ردیفی که می شنوید بر طبق کتاب تحلیل ردیف میرزا عبدالله، نگارش استاد داریوش طلایی و با عود اجرا شده است. در اجرای این ردیف، آگاهانه، سلایق و برداشت های شخصی را کنار گذاشته ام و نیز تا حد ممکن آنرا با زمان بندی کندتری اجرا کرده ام. هدفم از این کار اجرای نمونه ای آموزشی برای ساز عود، مخصوصاً برای نوازندگان و محققین غیر ایرانی در خارج از کشور بوده است، ولی از آنجا که هنوز ردیفی از میرزا عبدالله با این ساز در ایران منتشر نشده، تصمیم به انتشارش گرفتم. در اجرای این ردیف از یک عود کلاسیک عربی بهره برده ام تا صدای آن برای غیر ایرانیان نیز آشنا باشد.»

1402/10/09
13:58:33
0.0 / 5
345
تگهای خبر: آموزش , آهنگ , انیمیشن , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است