وبینار پیامبر(ص) در نگاه ادیان هند در دهلی نو انجام شد
هنر شهر: خانه فرهنگ ایران در دهلی نو، وبینار «پیامبر(ص) در نگاه ادیان هند» را در بستر فضای مجازی برگزار و به بررسی توهین به مقدسات مذهبی از منظر ادیان هندو، مسیحی، بودایی و مسلمان پرداخت.
به گزارش هنر شهر به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این وبینار محمدعلی ربانی، رایزنی فرهنگی ایران در دهلی نو، سوامی شانتاتمانند جی، رهبر دینی هندوان و رئیس بنیاد راماکریشنان دهلی نو، پدر ویکتور ادوین، مبلغ برجسته مسیحیان در دهلی نو و بنیانگذار دبیر انجمن روابط مسلمانان و مسیحیان، پروفسور راویل سینگ، استاد دانشگاه و پژوهشگر سیک و اعجاز احمد اسلم، سردبیر مجله انگلیسی رادیانس حضور داشتند.
ربانی در سخنانی، هتک حرمت به مقدسات دینی را یکی از ریشه های شکل گیری و گسترش منازعات بشری برشمرد که همیشه دغدغه بشر در طول تاریخ بشمار می آمده است. امری که ادیان و نظام های حقوقی را واداشت تا برای پیش گیری از تحریک احساسات مذهبی و بروز خشونت ها، اصول وقواعدی را در منع هتک حرمت به باورها و مقدسات مذهبی که جوامع نسبت به آن تعصب و غیرت داشته و جرئی از باورهای مذهبی و دینی بشمار می آیند، وضع کنند.
بدین جهت در خیلی از ادیان بزرگ و مقررات بین المللی، حقوق بشر و قوانین کیفری کشورها، توهین به مقدسات دینی به سبب مغایرت آن با صلح و بر هم زدن آرامش و همین طور ایجاد نزاع و درگیری های قومی مذهبی، جرم تلقی شده و منع شده است.
وی همین طور با اشاره به جایگاه و شخصیت پیامبر(ص) در نزد سایر ادیان و جوامع اضافه کرد: توهین به یکی از پیامبران الهی را فقط توهین به باورهای پیروان آن دین بشمار نمی آید بلکه پیروان همه ادیان الهی مورد توهین واقع شده اند.
وی الگوهای اخلاقی پیامبر(ص) در تعامل با ادیان را یکی از مؤثرترین راهکارهای مهم برای همزیستی پیروان ادیان و نفی نفرت، خشونت و گسترش صلح و دوستی در بین انسان ها برشمرد.
سوامی شانتاتمانند جی، رهبر دینی هندوان و رئیس بنیاد راماکریشنان دهلی در این وبینار اظهار داشت: همه ادیان هر چند مسیرها و راههای مختلفی را طی می کنند ولی به سمت و سوی هدف مشترکی در حرکت هستند و آن رهنمون کردن انسان ها به سعادت و کمال است.
وی با اشاره برخی مشترکات اسلام و هندوئیسم و سابقه تاریخی همزیستی مسالمت آمیز و تنگاتنگ مسلمانان و هندوها در هند، به دیدگاه های سوامی ویویکانند در باره حضرت پیامبر(ص) اظهار نمود: حضرت محمد(ص) مجموعه و خلاصه ای از خاصیت های پیامبران بود. او کسی بود که همیشه در طول تاریخ بشر مورد احترام قرار داشت.
رهبر دینی هندوان اضافه کرد: فرهنگ متکثر و درهم آمیخته هند همیشه بر اصل همزیستی و احترام به مقدسات مذهبی دیگران تاکید داشته است و این تجزبه طولانی همزیسی مسمانان و هندوها منجر به این شده است که هندی ها ذهن «ویدایی» و جسم اسلامی داشته باشند.
وی افزود: اسلام یک دین اجتماعی است که همیشه مشارکت و مراقبت به حقوق دیگران تاکید داشته خصوصاً نسبت قشر و ضعیف و فقرا ر جامعه بسیار حساس است و رویکرد بسیار سخاوتمندانه ای دارد.
اسلام کاملترین و آخرین دین الهی است
راویل سینگ، از روحانیون سیک و استاد دانشگاه و پژوهشگر سیک طی سخنانی، اظهار داشت: من دوستان زیادی دارم که مسلمانند و تا جایی که شناختی کلی از اسلام دارم بر این باورم که آئین سیک با اسلام و آموزه های پیامبر اکرم(ص) قرابت های بسیاری وجود دارد و از خیلی از اصول و مبانی سیک متاثر از اسلام است.
وی ادامه داد: حضرت محمد مصطفی(ص) پیامبری است که نه فقط مسلمانان بلکه مورد احترام همه ادیان الهی و مورد تائید صحف آسمانی است.
پرفسور سینگ با اشاره به اصل احترام به دیگران و باورهای انسان ها در آئیین سیک اشاره کرد: آئین سیک به یاد تعلیم داده است که باید همیشه ضمن کوشش برای خودسازی معنوی به فکر نجات و یاری و احترام به دیگران باشیم و این همان آموزه هایی است که در سیره پیامبر اسلام(ص) نیز همیشه مورد تاکید بوده است.
وی اشاره کرد: اسلام در بین ادیان الهی کاملترین دین است و حضرت محمد(ص) در میان الگوهای آسمانی که از طرف خداوند برای اهل زمین معرفی گشتند، برجسته ترین شخصیتی است که در وضعیت فعلی جهان می تواند بمنظور تحقق بخشیدن آرمان های صلح و انسان دوستی بعنوان نمونه والگو مورد توجه قرار گیرد چونکه امروزه بشریت بجای توهین مقدسات و نفرت پراکنی ها نیاز مبرمی به پیروی و عمل به سیره و ارزش های اخلاقی انسان های بزرگی چون پیامبر اسلام(ص) دارند.
سخنران بعدی این وبینار، پدر ویکتور ادوین، مبلغ برجسته مسیحیان در دهلی و بنیانگذار دبیر انجمن روابط مسلمانان و مسیحیان بود. وی در سخنانش با اشاره به تجربه همزیستی اش با مسلمانان اظهار نمود: در زمان تحصیل خود در دانشگاه های جامعه ملیه اسلامیه و دانشگاه اسلامی علیگر فرصتی پیدا کرده بودم تا همریستی و دوستی با مسلمانان را از نردیک تجربه کنم و این فرصت به من دست داد تا با آموزه های اسلامی نیز آشنا شوم و بیاموزم که پیامبر اسلام(ص) از چه جایگاه برجسته ای در قلب مسلمانان برخوردارست.
احترام به عقاید دیگران از مهمترین سفارش های دین است
اعجاز احمد اسلم، از شخصیت های اسلامی هند و سردبیر مجله هفتگی ردیانس اظهار داشت: خدا برای هدایت انسان ها، انبیاء و پیغمبران مختلفی را نازل کرد و پیغمبر اسلام با عنوان آخرین رسول و فرستاده خدا، احکام خدا را برای بندگان بیان کرد.
وی افزود: مسئولیت همه ما است که تعالیم اسلام را گسترش دهیم. ما به شخصیات ادیان دیگر احترام می گزاریم ما وقتی نام حضرت مسیح را می گوییم و بر او صلوات می فرستیم و این پیغام را ما باید گسترش دهیم. قرآن همیشه تاکید می کند در انجام نیکی ها با یکدیگر همکاری کنید. بدین سبب ما باید به عقاید یگدیگر احترام بگذاریم تا هم خدا از ما ناراحت نباشد و هم خود ما زندگی بهتری داشته باشیم.
منبع: honareshahr.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب