انتشار هم سایه انقلاب درباره میرزاعلی زیرك

انتشار هم سایه انقلاب درباره میرزاعلی زیرك به گزارش هنر شهر كتاب «هم سایه انقلاب؛ یادنامه شاعر مردمی انقلاب اسلامی مرحوم میرزاعلی زیرك» به كوشش روح الله رشیدی منتشر گردید.


به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا. این کتاب در ۲۰۰ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۲۲هزار تومان توسط انتشارات راه یار راهی بازار شده است.
در ابتدای این کتاب که به قول نویسنده «صرفاً بخش کوچکی از آثار قلمی آن مرحوم است»، در معرفی میرزاعلی زیرک می خوانیم: «اسمش در شناسنامه «علیرضا» بود، اما مردم «میرزاعلی» می شناختندش. خودش هم پای نوشته هایش، همین را می نوشت: «میرزاعلی زیرک».
میرزاعلی ۱۷ اردیبهشت سال ۱۳۱۷ در دامن پدر و مادری متدین، در «هریس» متولد شد. بعد از آخر خدمت سربازی، برای کمک به معاش خانواده، رفت تهران. در تهران، یک دکه اجاره کرد و به خریدوفروش مشغول شد... مدت کوتاهی بعد از ازدواج، دست همسرش را گرفت و برگشت تبریز... مغازه ای گرفت و لبنیاتی باز کرد. چندی که گذشت، لبنیاتی را به ساندویچی تبدیل کرد.
... مغازه ساندویچی را فروخت و کمی آن سوتر در همان حوالی، مغازه کوچکی خرید و بساط نوارفروشی برپا کرد... نوارفروشی اش هیچ شباهتی به نوارفروشی های دیگر نداشت؛ آنجا فقط نوار نوحه، روضه و سخنرانی مذهبی پیدا می شد... او خودش راه می افتاد در مجالس روضه و عزاداری و سخنرانی و نوار ضبط می کرد. بعد، همان نوارها را می آورد در مغازه تکثیر می کرد و می فروخت. کم کم مشهور شد... با رونق نوارفروشی، مأموران رژیم پهلوی به میرزاعلی و فعالیتش حساس شدند... با این که نمی توانستند چیزی ضد اش پیدا کنند اما بارها کَت بسته بردندش ساواک و شهربانی برای استنطاق و ادای توضیح. به چه اتهامی؟ «به افترا فروش نوارهای مبتذل»!
... با پیروزی انقلاب، فصل جدید حیات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی میرزاعلی در نقش ها و تکالیف جدید شروع شد... راه اندازی کتابخانه و تشکیل گروه سرود در مسجد، عرصه مهمی بود که بچه های مسجد با کمک و همراهی میرزاعلی گشودند. میرزاعلی قریحه ادبی جوشنده ای داشت. گروه سرود مسجد به پشتوانه شعرهای آهنگین و حماسی میرزاعلی پا گرفت.
... شد شاعر انقلاب. شاعر همه روزهای انقلاب و نه شاعر ویترین و تریبون. بلندگو به دست، سینه اش را می داد جلو و سرش را بالا می گرفت و شعار می داد. شعارها را خودش می ساخت... آن سال ها، ضدانقلاب جری تر شده بود و چنگ به صورت انقلاب مردم می انداخت.. میرزاعلی در دل این التهابات شده بود یکی از ارکان تهییج مردم ضد ضدانقلاب. با شعر و شعارش، شور می داد و انرژی می بخشید...»
در بخشی دیگری از کتاب درباره شعرهای میرزاعلی زیرک که به علت فعالیتهای انقلابی اش، هدف ترور نافرجام ضدانقلاب هم قرار گرفته بود، چنین آمده است: «شعر میرزاعلی، بی آنکه پیچیدگی های فلسفی نما و پیرایه های دل آزار شعرای پُرمدعا را داشته باشد، انعکاس دهنده صاف و ساده و صادق باورها و احساسات مردمی بود که با آنها زندگی می کرد... در کنار اینها، رویکردش در شعر، محدود و محصور به موضوعاتی صرفا سیاسی نبود. از ۲۹ بهمن و ۲۲ بهمن و ۱۲ فروردین و ۱۳ آبان گرفته تا شهدای ترور، جبهه های جنگ، مرام امام امت، مستضعفین، عدالت خواهی، نقد سیره مسؤلان و دادخواهی مظلومین و... همگی در کلام او جایگاه داشت. اصلاً انقلاب را به تمام معنا، انقلاب می دانست. برای حفظ خط و اندیشه امام کوشا بود و جسور. بی واهمه انذار می داد به صاحبان قدرت و هزینه اش را هم می داد.»
ناشر در معرفی این کتاب نوشته است: بخش اول این کتاب مروری است بر زندگی مرحوم زیرک، شاعر مردمی انقلاب اسلامی و در فصل دوم هم بخشی از شعرهای ترکی و فارسی این شاعر انقلاب آمده است. فصل پایانی کتاب هم به تصاویر و اسناد فعالیتهای میرزاعلی زیرک اختصاص دارد.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب علاوه بر کتاب فروشی ها می توانند به صفحات مجازی ناشر به نشانی @raheyarpub و سایت ammaryar.ir رجوع کنند.



1399/06/15
15:43:54
5.0 / 5
1316
تگهای خبر: آهنگ , سایت , فرهنگی , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است